Remek pék, és közben látványosan sokat fogyott ez a magyar férfi - videó

Vágólapra másolva!
Három hónap alatt 20 kg-mal lett könnyebb Gábor, aki munkáját tekintve pék, és kivételesen finom pékárukat készít minden nap.
Vágólapra másolva!

Látványos átalakuláson ment át a pékként dolgozó Gábor, aki többször bemutatta már bámulatos sütőtudományát a Mindmegette oldalán. A férfi néhány hónappal ezelőtt komoly elhatározásra jutott: úgy döntött, megszabadul fölösleges testsúlyától. A nagyjából 3 hónapon át tartó erőfeszítéseit siker koronázta: több mint 20 kilót fogyott ebben az időszakban, a változást követhetővé tette közösségi médiás oldalain, valamint egy videón is összefoglalta átalakulásának történetét. 

A YouTube-csatornájára feltöltött videóban Gábor többször is hangsúlyozza, hogy amatőrként vágott bele a diétába és a mozgásba. Ezt azért tartja fontosnak hangsúlyozni, mert így a feltöltött tartalmaival nem célja, hogy másoknak szakértői tanácsokat adjon, pusztán a saját tapasztalatait szerette volna megosztani másokkal, kifejezetten azért, mert követői kíváncsiak voltak azokra. Felhívja arra is a figyelmet, hogy neki nincsenek egészségügyi problémái, ám ha valaki ilyenekkel él együtt, akkor életmódváltása előtt mindenképpen tanácsos orvossal egyeztetnie.

Sok más életmódváltóhoz hasonlóan, Gábor is egy jól körülírható pillanatban - nyaralása után - döbbent rá arra, hogy változtatnia kell. Ekkor már valamennyivel 100 kg fölött volt a súlya. Elégedetlenségét elhatározás, majd tett követte: életmódváltásba kezdett. Szerinte ugyanis fejben el kell határozni, és kitartani az elképzelés mellett, egyfajta „le AKAROK fogyni” attitűddel végigcsinálni az egészet. A kísértésnek ellen kell állni, a nehézségeket pedig le kell gyűrni, és fontos, hogy legyen egy rendszer, amihez igazodni tudunk. 

Csodaszerek nélkül, csupán étrendi változtatással és edzéssel 104 kilóról 84-re fogyott 3 hónap alatt. 

Gábor nem is titkolja, hogy elhízni nagyon könnyű volt, hiszen pékként más rendszerben dolgozik majd étkezik, mint a legtöbb nyolc órás munkarendben dolgozó munkavállaló. Ráadásul Gábor kedveli a kiadós étkezéseket, ezen kívül ő is nehezen mondott nemet a nassolásra. Sikere után úgy látja: esetében igaz a mondás, miszerint a fogyás 70 százalékban az étrenden, 30 százalékban pedig a mozgáson múlik. De még így sem kellett mindenről lemondania, amit szeretett:

  • Reggelire már csak egy zsemlét fogyasztott, vagy két vékony szelet kenyeret, amihez sok-sok zöldséget, és szalámit, virslit is evett. 
  • Az ebédje bármi lehetett, de figyelt arra, hogy kisebb adagokat egyen a megszokottnál, és hogy abbahagyja az evést, amikor jóllakott, és lehetőleg fehérjedúsan étkezzen.
  • Munka közben egy darab péksüteményt elfogyasztott – ez lehetett sós vagy édes is, mivel a kifejezetten aktív műszakok alatt ezt bőven le is dolgozta. 
  • Munka után már csak egy könnyű salátát fogyasztott, friss zöldségekből és tonhallal vagy csirkehússal. 
  • A cukros üdítőket elhagyta, helyettük vizet fogyasztott.
  • Csak mértékkel nassolt, annyit, hogy azt le is dolgozza.

Emellett visszatért az edzéshez is. Fiatalon versenyúszó volt, ám a hosszú kihagyott idő miatt fontos volt a fokozatosság a rendszeres mozgásra való visszaállásban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!