Így készül a házi puffasztott rizses csoki

puffasztott rizses csoki
Akinek gyerekkori kedvence a puffasztott rizses csoki volt, itt az ideje, hogy saját kezűleg is elkészítse.
Vágólapra másolva!
Akinek gyerekkori kedvence a puffasztott rizses csoki volt, itt az ideje, hogy saját kezűleg is elkészítse, szerencsére nagyon egyszerű feladat, és csupán néhány hozzávalóra van szükség hozzá. Lépésről lépésre mutatjuk a részleteket.
Vágólapra másolva!

Aki a nyolcvanas években volt gyerek, az biztosan kapott puffasztott rizses csokit Csehszlovákiából, aki pedig a kilencvenesben, az emlékszik a "ronda, de finom" reklám szlogennel futó Chokitó csokiszeletre, aminek egyik fő alkotóeleme szintén a puffasztott rizs volt. M

ivel a legtöbb ételről elmondható, hogy egyszerűen nincs jobb a házilag készítettnél, nincs ez másképpen a rizses csokoládé esetében sem. 

Szerencsére, ennek az édességnek a receptje roppant egyszerű - több elemében hasonlít a kekszrúdhoz - így az is bártan nekiállhat, aki még soha nem készített hasonlót.

puffasztott rizses csoki
Akinek gyerekkori kedvence a puffasztott rizses csoki volt, itt az ideje, hogy saját kezűleg is elkészítse.
Fotó: Mindmegette

Puffasztott rizses csoki

Hozzávalók:

  • 25 dkg cukor
  • 0,5 dl víz
  • 12,5 dkg margarin
  • 20 dkg tejpor
  • 5 dkg holland kakaópor
  • 12 dkg puffasztott rizs

Elkészítés:

  1. A cukorból és a vízből, közepes lángon cukorszirupot főzünk, majd ehhez hozzáadjuk a margarint.
  2. Egy tálban a tejport és a kakaóport összekeverjük, jól összedolgozzuk, majd belekeverjük a puffasztott rizst.
  3. A masszát folpakkal kibélelt sütőformába kanalazzuk, majd vizes kézzel eligazgatjuk és jól belenyomkodjuk.
  4. Egy éjszakára a hűtőszekrénybe rakjuk, és másnap, vízbe mártogatott késsel, tetszés szerint felszeleteljük.

Ha további finom retro desszertek receptjére is kíváncsi, akkor keresse fel a Mindmegette oldalát.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!