Akinek gyerekkori kedvence a puffasztott rizses csoki volt, itt az ideje, hogy saját kezűleg is elkészítse.
Vágólapra másolva!
Akinek gyerekkori kedvence a puffasztott rizses csoki volt, itt az ideje, hogy saját kezűleg is elkészítse, szerencsére nagyon egyszerű feladat, és csupán néhány hozzávalóra van szükség hozzá. Lépésről lépésre mutatjuk a részleteket.
Aki a nyolcvanas években volt gyerek, az biztosan kapott puffasztott rizses csokit Csehszlovákiából, aki pedig a kilencvenesben, az emlékszik a "ronda, de finom" reklám szlogennel futó Chokitó csokiszeletre, aminek egyik fő alkotóeleme szintén a puffasztott rizs volt. M
ivel a legtöbb ételről elmondható, hogy egyszerűen nincs jobb a házilag készítettnél, nincs ez másképpen a rizses csokoládé esetében sem.
Szerencsére, ennek az édességnek a receptje roppant egyszerű - több elemében hasonlít a kekszrúdhoz - így az is bártan nekiállhat, aki még soha nem készített hasonlót.
Puffasztott rizses csoki
Hozzávalók:
25 dkg cukor
0,5 dl víz
12,5 dkg margarin
20 dkg tejpor
5 dkg holland kakaópor
12 dkg puffasztott rizs
Elkészítés:
A cukorból és a vízből, közepes lángon cukorszirupot főzünk, majd ehhez hozzáadjuk a margarint.
Egy tálban a tejport és a kakaóport összekeverjük, jól összedolgozzuk, majd belekeverjük a puffasztott rizst.
A masszát folpakkal kibélelt sütőformába kanalazzuk, majd vizes kézzel eligazgatjuk és jól belenyomkodjuk.
Egy éjszakára a hűtőszekrénybe rakjuk, és másnap, vízbe mártogatott késsel, tetszés szerint felszeleteljük.
Ha további finom retro desszertek receptjére is kíváncsi, akkor keresse fel a Mindmegette oldalát.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!