Egy fiatal nő hét hónapja csak húst eszik - mutatjuk mi történt vele

Hús, Nyershús, vásárlás
Fotó: Shutterstock
Vágólapra másolva!
A 23 éves Victoria Ferraz hét hónapja követi a carnivore diétát, azaz kizárólag húst és állati eredetű, feldolgozatlan élelmiszereket fogyaszt. Bár éles váltás volt ez számára, korábban ugyanis vegán étrend szerint étkezett, úgy érzi, élete legjobb döntése volt, hiszen kitisztult a bőre, és nincs szüksége többé WC-illatosítóra sem: állítása szerint szagtalan a széklete, amióta áttért a húsevő étrendre.
Vágólapra másolva!

A 23 éves atlantai joghallgató, Victoria Ferraz hét hónapja nem eszik sem zöldséget, sem gyümölcsöt, sem cukrot. Korábban épp az ellenkezőjét tette ennek, ugyanis egy éven keresztül vegán életmódot folytatott, és nagy ívben kerülte az állati eredetű élelmiszereket.

Aztán gondolt egyet, és feldolgozatlan tehéntejre cserélte a mandulatejet és a zabtejet. Elképesztő dolgokat tapasztalt: 

megszűntek az ízületi fájdalmi és a puffadása, és eltűntek a pattanásai, emellett a pajzsmirigybetegsége miatt szedett gyógyszert is teljesen elhagyta. 

Ma már napi 2-4 tojással, szalonnával, vagy bio marhahúsbogácsával indítja a napját, vajas kávét kortyolgat, vacsorára pedig legszívesebben marhát eszik, és úgy érzi, egészségileg és erőnlétileg is csúcsformában van, haja és bőre szebb, mint valaha, és cáfolja azt is, miszerint a sok hústól büdösebb a széklet.

"Számomra minden nap más, a szervezetem pedig mindig tudja, mire vágyik. Jelenleg steaket, hátszínt, sok tojást, hasaalja szalonnát, bacont, vajat, zsírt eszem, azaz kizárólag állati eredetű élelmiszereket. 

Teljesen elhagytam a szénhidrátok minden formáját: a gyümölcsöt és a feldolgozott cukrot is. Semmit nem eszem, ami növényi eredetű, még zöldséget sem. Nincsenek csalónapok, ugyanis soha többé nem térnék vissza a korábbi étrendemhez: Borzalmasan rosszul éreztem magam tőle, most viszont remekül vagyok, és eszemben sincs többé kínozni a testemet.

Bevallom, életem legrosszabb döntése volt, hogy egyetértettem a veganizmus helyességével. Korábban pajzsmirigy alulműködésem volt, és azt mondták, életem végéig gyógyszert kell rá szednem. Viszont nekem az volt a célom, hogy abbahagyhassam a gyógyszeres kezelést. Az orvosom tegnap megnézte a laboreredményeimet, és közölte, hogy senkinek nem működik olyan jól a pajzsmirigye, mint az enyém". 

Victoria húsban, rizsben, babban és salátákban gazdag, vegyes étrenden nevelkedett, és reggelente gyakran kényeztette magát kekszekkel és pékáruval.

Hús, Nyershús, vásárlás
Fotó: Shutterstock

Miután húszas éveiben a vegán étrend népszerűsége és a fogyni vágyás miatt áttért a növényi alapú étrendet választott, egészségi állapota rosszabbra fordult. Az orvosok azonban azzal nyugtatták, hogy puffadása és energiahiánya normális, és csupán átmeneti. 

"Korábban mindent megettem, amit más emberek esznek, nem korlátoztam magam. Aztán láttam egy hirdetést a növényi alapú ételekről és egy hamburgerről, amely csak magkivonatokból, vízből és mesterségesen előállított anyagokból állt. Én pedig fogyni akartam, és úgy éreztem, ez az étrend segíthet nekem. Hirtelen őrültnek tituláltam mindenki, aki nyers tejet ivott, ma már rájöttem, hogy én voltam az őrült, amiért átszoktam a mandula-és a zabtejre. Azt gondoltam, ételintoleranciám van, mert volt egy tucatnyi pélbroblémám, például állandóan puffadtam, emellett mindig fáradtnak éreztem magam. Sok szakemberrel és orvossal beszéltem a dologról, akik azt állították, hogy ez normális. Én azonban nem tartottam normálisnak, hoigy mindennap így érzem magam"

- mondta el Victoria, majd hozzátette, hogy amióta áttért a húsevő diétára, 

minden egészségügyi panasza megszűnt, a korábbi problémáiért pedig a cukrot és az oxalátokat okolja, ami egy gyümölcsökben, diófélékben és megvakban megtalálható vegyület.

Alkalmaként, nagy ritkán fogyaszt némi áfonyát, ezt leszámítva azonban február óta nem evett semmilyen gyümölcsöt.

Victoria hozzátette, hogy 

annak ellenére, hogy még az interneten is folyton arról írnak, hogy a sok hús fogyasztásától büdösebbé teszi a székletet, neki sosem volt frissebb illatú a vécéje, mint amióta a húsevő diétát követi. 

"Sokkal szebb a hajam, a fogaim, a bőröm, A testemből eltűntek a gyulladások. Sokkal több az energiám, nem érzem magam puffadtnak, eltűntek a pattanásaim. A nagy mennyiségű oxalátot tartalmazó zöldségek és gyümölcsök sok gyulladást okoznak a szervezetünkben, ez okozza a sok problémát. Nagyon ritkán eszem néhány áfonyát, de nagyon igyekszem, hogy ne csináljak belőle rendszert. Ezért van szükség a béltisztító kúrákra, mert az ember annyi szemetet eszik. Ha viszont egyszer lemondunk róla, az egész szervezet felfrissül, és normálisan működik. Az emberek azt gondolják, normális minden nap fánkot enni, vagy cukorral teli jegeskávét inni, és még ők néznek rám furcsán, amiért én húst eszem"

- mondta el Victoria egy posztban, amit több, mint 20 ezren kedveltek.

A lány elmondta, másokat is szeretnek rávenni a húsevő életmódra:

"A húsevők közösségének létszáma egyre növekszik, én pedig azért osztottam meg a saját történetemet, hogy segítsek másoknak felnyitni a szemét, hogy gyógyszermentes, minőségi életet élhetnek, ha megváltoztatják az étrendjüket. Vannak olyanok, akik a hús mellett némi zöldséget és gyümölcsöt is fogyasztanak, de a bennük lévő cukor és az általa okozott problémák miatt én ezt a vonalat nem szeretném hirdetni. Nem hibáztatom azokat, akik kritizálják ezt a diétát, valószínűleg azért gondolkodnak így, mert félretájékoztatják őket. Azt gondolom, hogy 

bárki, akit érdekel az étrend, nézzen utána alaposan, és kezdje úgy, hogy fokozatosan kiiktatja a szénhidrátokat az étrendjéből, ezzel párhuzamosan pedig növeli a húst és a zsírt."

Az NHS azt javasolja, hogy bár a hús az étrendhez nélkülözhetetlen fehérjét, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, a több mint 90 gramm vörös vagy feldolgozott hús fogyasztását az Egészségügyi és Szociális Ellátási Minisztérium tanácsa szerint napi 70 grammra kell csökkenteni. Az NHS és a Sussexi Egyetemi Kórházak tanácsa szerint csak a vesekővel küzdőknek kell óvakodniuk az oxalát túlzott fogyasztásától. Tekintettel arra, hogy a vizeletben lévő oxalát mindössze 10-15 százaléka származik abból, amit eszünk, nem szükséges teljesen elhagyni az ezt a vegyületet tartalmazó élelmiszereket. Ehelyett az oxalátok kiegyensúlyozott és ésszerű fogyasztása javasolt.

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!