Ez a leves segíthet a megfázás ellen

Vágólapra másolva!
A megfázásokkal teli időszakokban nem vágyunk másra, csak otthon bekuporodni egy csésze forró levessel a kezünkben. Ezt nagyon jól tesszük, ugyanis a húslevesben található egy olyan aminosavakból álló vegyület, ami hatékonyan felveszi a harcot a felső légúti panaszok ellen.
Vágólapra másolva!

Egy férfi a TikTokon osztotta meg a követőivel, hogy amikor betegnek érzi magát, akkor csak készít egy levest és máris jobban van. Elmondja a videójában, hogy amikor az emberek betegek csak arra vágynak, hogy egyenek valami meleget és jobban legyenek. De a húslevesnek vajon tényleg van gyógyító hatása, vagy ez csak egy mítosz? 

A csirkehús miatt a leves tartalmaz karnozint, vagyis egy aminosavakból álló vegyületet, amiről bebizonyították, hogy segít csökkenteni a felső légúti fertőzések tüneteit. 

A felhasználó azt mondta, hogy bár valóban jótékony hatással van a szervezetre a csirkehúsleves, de nem mindegy hogyan jutunk hozzá, ugyanis a bolti levesek összetevői nem tartalmaznak annyi húst, mint egy finom, otthon gondosan elkészített leves, így ezeknek nincs meg a várt jótékony hatásuk.   

Szerinte a tökéletes húsleves titka az alaplé, amiben megfő a csirke és a zöldségek, ez az alaplé maga a folyékony arany. 

Fotó: Connect Images via AFP / Connect Images / Diana Miller

Ahhoz, hogy jó húslevest csináljunk, nem kell más, mint jó minőségű csont, hús, zöldség, némi idő, odafigyelés, tapasztalat és technikai tudás. Az egyik legfontosabb összetevő  a hús, fontos hogy olyan húst válasszunk, aminek ellenőrzött a származási helye. Apróléknak választhatunk bele szárnyat vagy nyakat is. A zöldséget a második legfontosabb összetevője a húslevesnek, amit bár hajlamosak vagyunk nagyobb arányba a húslevesbe rakni, de akkor jobban dominál a zöldség íze mint a húsé. A zöldségválasztást is háztartása válogatja, de a leggyakrabban használt zöldségek a sárgarépa és a hagyma. Emellett gyakran erül bele fehérrépa, zeller, kelkáposzta, póréhagyma, fokhagyma, karalábé, paprika, paradicsom, krumpli vagy esetleg gomba.

Ha pedig nincs elég időnk sokat foglalkozni a leves elkészítésével, akkor használhatjuk a már korábban elkészített leveskockáinkat is. A vasárnapi húsleves aranysárga színét adó kis kockák házi verziójának elkészítésére hozunk egy remek receptet, amelyhez az alábbiakra lesz szükségünk:  olívaolaj, vöröshagyma, póréhagyma, fokhagyma, szárzeller és/vagy petrezselyemgyökér, sárgarépa, paprika, só. Az elkészítése is rendkívül egyszerű, a teljes receptet itt találja.


A videót itt tudja megtekinteni: 

@tonichealth

Feeling under the weather… ☔️ Ever thought about why people always suggest chicken soup? 🍜 Let’s have a look at why 👀🤩✨

♬ original sound - Tonichealth

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!