Villámgyors, egyedényes lasagneleves: a népszerű olasz fogás újragondolva is nagyon finom

Vágólapra másolva!
Ha a hideg estéken tápláló, kiadós és finom ételekre vágyik, de fontos szempont a gyorsaság és az egyszerűség is, készítse el ezt az ínycsiklandó lasagnelevest! Minden megtalálható benne, ami az olasz, rakott tésztaételben, azonban jóval kevesebb idő alatt elkészíthető.
Vágólapra másolva!

Beköszöntöttek a hideg napok, ilyenkor az emberek többsége a könnyed nyári salátákat kiadós, melengető fogásokra cseréli, ilyenek például a pörköltek, levesek és rakott, sült egytálételek. Egy-egy hosszú munkanap után azonban túlságosan fáradtak vagyunk ahhoz, hogy hosszú időt töltsünk a konyhában, ezért jól jönnek ilyenkor az egyszerű, gyors, mégis finom és kiadós, egyedényes receptek.

Fotó: AS Foodstudio / Shutterstock/AS Foodstudio

Egy Chloe nevű fiatal nő a TikTokon tett közzé egy isteni lasagneleves receptet, ami 

egy olasz egytálétel és egy házias, lélekmelegítő leves ötvözete, és ideális őszi vacsora lehet a dolgos hétköznapokon.

Bár elsőre furcsán hangzik, érdemes azonban kipróbálni: ha kedveli a mediterrán ízeket, könnyen lehet, hogy ez lesz a kedvenc receptje idén ősszel.

Tulajdonképpen ez a tepsiben sült olasz tésztaétel egyszerűbb változata, hiszen 

nem kell időt tölteni a tészta és a ragu elkészítésével, majd összeállításával, hanem mindent egy fazékban összefőzhetünk, azonban az íze ugyanolyan finom lesz.

Sőt, amennyiben egyedül él, és csak magára kell főznie,  több napig is eheti, sőt akár le is fagyaszthatja a maradékot. 

Elkészítés: 

  1. Hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a felkockázott fehér hagymát és két teáskanál aprított fokhagymát, majd pirítsuk addig, amíg a hagyma megpuhul és üvegessé válik.
  2. Hozzáadunk 500 g darált húst, ízesítjük sóval, borssal, egy teáskanál oregánóval és egy teáskanál bazsalikommal.
  3. Miután a hús megpárolódott hozzáadott két evőkanál paradicsompürét és egy doboz apróra vágott paradicsomot. 
  4. Ezután egy marhahúsleves kockát és egy zöldségleves kockát feloldunk 500 ml forralt vízben, és hozzáadjuk a darált húshoz.
  5. Következő lépésként apró darabokra tördeljük a a lasagnelapokat, beledobjuk a serpenyőbe,majd megkeverjük, és fedő alatt körülbelül 10 percig főzzük. 
  6. Végül beleöntünk 100 ml zsíros tejszínt, egy maréknyi mozzarellát és parmezánt, felforraljuk,és aprított, friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.

A posztoló megjegyezte, hogy ez a kedvenc őszi étele, rajongói pedig lelkesen dicsérték a finom és látványos ételt. Bár voltak, akik azt írták, hogy ők hígabban készítenék, ha már levesről van szó, illetve több tejszínt és ricottát is adnának hozzá, mások azonban így, ahogy van, tökéletesnek találták a fogást. Egyik hozzászóló azt írta, hogy alig várja, hogy ő is kipróbálhassa, míg egy másik ezt kommentelte:

"Most készítettem vacsorára, hihetetlen illata van,"

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!