Mutatjuk, hogyan kell tökéletesen sajtot szeletelni

Vágólapra másolva!
Sajtimádók, figyelem! Egy fiatal anyuka megmutatta a TikTokon, mi a tökéletesen szabályos, egyforma sajtszeletek titka, így mindig gusztusos, szemet gyönyörködtető szendvicseket tálalhat fel családtagjainak és vendégeinek, és soha többé nem kell a szétesés és a morzsálódás miatt bosszankodnia. Egy biztos: a hagyományos, késsel történő szeletelést el kell felejtenie!
Vágólapra másolva!

A sajtot valamilyen formában szinte mindenki szereti, míg egyeseknek a hagyományos trappista vagy edami a kedvence, mások a krémesebb goudára szavaznak, ám vannak olyanok is, akik a pirítósra olvasztott cheddarszeletekre teszik le a voksukat.

Azonban bármelyiket is preferáljuk, 

a sajtszeletelés nem kifejezetten egyszerű feladat, ahogyan tapasztalhattuk, meglehetősen hosszadalmas, és némi kosszal is jár. Az pedig, hogy szép, egyforma, hibátlan szeletekre vágjuk a sajtot, szinte kivitelezhetetlennek tűnik,

hacsak nem profi szakács az ember. Nem beszélve arról, hogy a késsel való szeletelés akár veszélyes is lehet, számolni kell olykor kisebb-nagyobb konyhai balesetekkel.

Szerencsére van egy egyszerű megoldás, ami szó szerint megváltoztatja az emberek életét.

Aki egyszer kipróbálja, soha többé nem akarja másképp csinálni. A titka, hogy nem késsel, hanem burgonyahámozóval történik a sajtszeletelés.

@paperbelle Replying to @Teighan 🧚🏼‍♀️ as someone who consumes a lot of cheese on toast, i can confrim that this is the ultimate way to slice cheese #lifehack #cheeseontoast #tryit ♬ original sound - Bella ✎

A szokatlan, de egyszerű módszer a nézők nagy részét lenyűgözte, és megköszönték a posztolónak a zseniális ötletet:

Hogy lehet, hogy ez eddig nem jutott eszembe?

- írta az egyik felhasználó.

Egy másik hozzászóló azt írta, hogy ő és a családja mindig is így csinálták, ezért az döbbentette meg, hogy mások nem ismerik ezt a trükköt.

Egy anya zseniális sajtszeletelő trükkje, sajt, trükk, sajtszeletelőtrükk, sajtszeletelő trükk
Fotó: Shutterstock/VITALII BORKOVSKYI

Azonban nem mindenki értékelte ezt a remek módszert, volt, aki azt írta, hogy nincs értelme, hiszen 

a legtöbb sajtreszelő is rendelkezik szeletelő funkcióval.

Sok skandináv származású követő felhívta a figyelmet arra, hogy 

náluk elterjedt az Ostehøvel nevű sajtszeletelő eszköz, ami még egyszerűbb, és és jobban működik, mint a burgonyahámozó, és a sajtszeletek is egyenletesebbek lesznek.

Mások szerint a drótvágókkal ellátott sajtlap kiváló módja annak, hogy egyenletes szeleteket vágjunk késhasználat nélkül.

Egy korábbi cikkünkben már írtunk arról, melyek a legjobb eszközök sajtszeletelésre, amelyekkel sokkal hatékonyabban kivitelezhető ez a konyhai művelet, mintha késsel csinálnánk. Egy Madison Davis nevű életmódtanácsadó influenszer például a pizzaszeletelőre esküszik.

Egy másik cikkünkben pedig a sajtreszelés egyik szokatlan, de egyszerű módját mutattuk meg, mint ahogyan arról is felvilágosítást adtunk, hogy az emberek többsége egészen eddig rosszul használta a sajtreszelőt, illetve, hogy mire szolgál a reszelő negyedik oldala.

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!