Jamie Oliver ínycsiklandó marhapörköltje a legideálisabb fogás az őszi napokra
2024. október 12. 20:27
Olvasási idő: 5 perc
Vágólapra másolva!
A marhapörkölt úgy a legjobb, ha szaftos és vajpuha a hús. Jamie Oliver receptjét követve könnyedén készíthetünk mi is ilyet, a titka mindössze annyi, hogy a sütőben kell készíteni, és némi vörösborral feldobni, emellett szezonális alapanyagok is kerülnek bele, így a közönséges marhapörköltből igazi őszi fogást varázsolhatunk.
A híres szakács, Jamie Oliver egyszerű, és finom receptjeiről ismert, mindezt kiváló alapanyagokból készíti. A nemrég megosztott isteni marhapörkölt receptje sem kivétel ezalól, ez a tápláló fogás
ráadásul tele van fehérjével és ízletes, szezonális zöldségfélékkel. Plusz érv a recept mellett, hogy igazán kevés előkészületet igényel, a munka nagy részét a sütő fogja végezni helyettünk.
Ahogyan azt megszokhattunk, a marhahúsos ételek ízéhez remekül passzol a vörösbor, Jamie Oliver emellett némi Worchestershire-szósszal is megbolondítja, majd
három-négy órára a sütőbe teszi a pörköltet, így a hús finoman megpuhul, szaftossá és omlóssá válik.
Krumplipürével és egy pohár vörösborral tálalva tökéletes őszi vacsora.
Hozzávalók:
800g sovány marhahús
2ek liszt
olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 marék medvehagyma
2db szárzeller
4db sárgarépa
Fél csokor friss kakukkfű (15g)
4db érett paradicsom
150ml vörösbor
500ml bio marhaalaplé
2 db friss babérlevél
Worchestershire szósz
Elkészítés:
A marhahúst 1 cm-es darabokra vágjuk, és egy tálpan összekeverjük a liszttel, ezután félretesszük.
Egy nagy serpenyőben közepes lángon felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a marhahúst, és 5 percig pirítjuk, míg barnás színt kap. Ezután rakjuk egy tányérba, és tegyük félre.
Meghámozzuk és apróra vágjuk a fokhagymát, a medvehagyma nagy részét, a zellert pedig apróra vágjuk. A sárgarépát hámozás után feldaraboljuk és 2 cm-es kockákra vágjuk.
Öntsünk még némi olajat a serpenyőbe, majd dobjuk bele a zöldségeket. Vágja le a kakukkfű leveleit, és adjuk hozzá , majd főzzük körülbelül 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ezután adjuk hozzá a marhahúst, keverjük hozzá a paradicsomot és a bort. Miután az összes folyadékot felszívta, öntsük hozzá az alaplevet, a babérlevelet és egy csipetnyi Worcestershire szószt.
Ízesítsük tengeri sóval és fekete borssal, majd rakjuk a sütőbe 3-4 órára, míg a hús megpuhul és villával könnyedén szétvágható.