A muffin alapreceptje nem túl hosszú, hiszen csak pár dologra van szükség az elkészítéséhez.
Már ez az egyszerű verzió is finom, ám ha még magasabb szintre szeretnénk emelni ezt a süteményt, és olyan muffint készítenénk, ami extrán puha, és másnap is szaftos, akkor érdemes belekevernünk egy különleges összetevőt a tésztába: a reszelt almát.
A kevert sütemények tésztájába remekül illik a reszelt alma, és mivel a muffin is ilyen, így zseniális lesz tőle a végeredmény. A reszelt alma nemcsak plusz nedvességet ad a tésztához, és még másnap is puha, szaftos lesz tőle a muffin, de finom, édes ízt is kölcsönöz a süteménynek. Mivel a reszelt alma sütés során szinte teljesen megpuhul és szétfő, így mondhatni észrevehetetlen lesz a tésztában a belecsempészett titkos összetevő.
Extra tipp: Érdemes az almát meghámozni és úgy lereszelni, így nem lesznek a muffinban zavaró almahéjdarabok.
Íme a recept:
Ha egyéb konyhai praktikákra is kíváncsi, akkor látogasson el a Mindmegette oldalára!