Ha így készíti, olyan puha lesz a muffin, mint még soha - videó

Banán, muffin, recept, gasztro
Szinte minden család rajong a muffinért, ami nem is csoda, hiszen azon túl, hogy pofonegyszerű és pillanatok alatt kész, ícsiklandó sütemény.
Fotó: Shutterstock/ rom_olik
Vágólapra másolva!
Szinte minden család rajong a muffinért, ami nem is csoda, hiszen azon túl, hogy pofonegyszerű és pillanatok alatt kész, ínycsiklandó sütemény. További előnye, hogy aktuális ízlésünk és a kamrában fellelhető alapanyagok szerint bárhogy variálhatunk. Ha azonban igazán puha, másnap is szaftos muffint készítenénk, van valami, amit semmiképp ne hagyjunk ki a tésztából! Mutatjuk.
Vágólapra másolva!

A muffin alapreceptje nem túl hosszú, hiszen csak pár dologra van szükség az elkészítéséhez. 

Már ez az egyszerű verzió is finom, ám ha még magasabb szintre szeretnénk emelni ezt a süteményt, és olyan muffint készítenénk, ami extrán puha, és másnap is szaftos, akkor érdemes belekevernünk egy különleges összetevőt a tésztába: a reszelt almát.

A kevert sütemények tésztájába remekül illik a reszelt alma, és mivel a muffin is ilyen, így zseniális lesz tőle a végeredmény. A reszelt alma nemcsak plusz nedvességet ad a tésztához, és még másnap is puha, szaftos lesz tőle a muffin, de finom, édes ízt is kölcsönöz a süteménynek. Mivel a reszelt alma sütés során szinte teljesen megpuhul és szétfő, így mondhatni észrevehetetlen lesz a tésztában a belecsempészett titkos összetevő.

Extra tipp: Érdemes az almát meghámozni és úgy lereszelni, így nem lesznek a muffinban zavaró almahéjdarabok.

Banán, muffin, recept, gasztro
Szinte minden család rajong a muffinért, ami nem is csoda, hiszen azon túl, hogy pofonegyszerű és pillanatok alatt kész, ínycsiklandó sütemény.
Fotó: Shutterstock

Íme a recept:

Extra puha muffin

Hozzávalók:

  • 2 db alma
  • 1 bögre liszt
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 0.5 bögre kristálycukor
  • 0.5 bögre vaj vagy étolaj
  • 5 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej

Elkészítés:

  1. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és lereszeljük.
  2. A lisztet egy tálban elkeverjük a fahéjjal és a sütőporral.
  3. Egy másik tálban a tojásokat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a puha vajat, a darált diót, egy csipet sót, a vaníliás cukrot és a reszelt almát, összekeverjük.
  4. A nedves keverékhez hozzáadjuk a lisztet, és alaposan eldolgozzuk. Ha szükséges, egy kevés tejjel lazíthatjuk a tésztát.
  5. Egy muffinsütő formát kibélelünk papírkosarakkal, és elosztjuk bennük a tésztát.
  6. A muffinokat előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Ha egyéb konyhai praktikákra is kíváncsi, akkor látogasson el a Mindmegette oldalára!


 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!