Mutatjuk, mire kell használni a reszelő negyedik oldalát

Vágólapra másolva!
Az egyszerű, fémből készült reszelő szinte minden konyhának alapkelléke, de sokan még mindig nem tudják használni minden oldalát. Az emberek többségének például fogalma sincs, mire való a reszelő negyedik oldala, amin a legapróbb lyukak vannak, ezért a legtöbben nem is használják. Egy Reddit-felhasználó ezért utánajárt a kérdésnek, és meglepő válaszokat kapott, amikből kiderült, hogy a reszelőnek ez az oldala sem haszontalan, épp ellenkezőleg! Mutatjuk, mire való.
Vágólapra másolva!

Egy Reddit-felhasználó - sok más mással együtt - 

évek óta töprengett azon, mire szolgál a reszelő legkisebb lyukakkal ellátott oldala. Megpróbált rajta sajtot reszelni, azonban csak a keze fájdult meg tőle, ezért visszatért a szokásos oldalához.

A felhasználók többsége nem tudta, hogy mire kell hsználni a reszelő negyedik oldalát. Egyikük azt írta a férfi posztjához, hogy ugyanígy járt ő is. Hozzátette, hogy esetleg arra lehet jó, hogy a már eleve reszelt sajtot még apróbbra lehet vele reszelni.

 Szerencsére azonban a rutinosabb és ínyencebb ízlésű szakácsok felfedték a valódi megfejtést: 

 a keményebb sajtokat,  például a parmezánt, emellett a citrusfélék - citrom, narancs, lime - héját, és a gyömbért kiválóan lehet vele reszelni. 

Egy másik felhasználó pedig azt írta, hogy a krumplipalacsinta alapkelléke, a főtt burgonya is kiválóan aprítható vele.

"A kisebb aprító lyukakat azért tervezték, hogy finomra reszeljük a sajtot, csokoládét, zöldségeket és még sok mást"

- írták többen.

nem mindenki tudja, hogy mire jó a reszelő 4 oldala, reszelő4oldala
Fotó: Shutterstock/New Africa

Hogy ezentúl mindenki számára világos legyen, tisztázzuk, mire is való a reszelő négy oldala:

A legapróbb lyukak képesek  legfinomabb, legapróbb sajtforgácsot reszelni, ami ideális olasz ételekhez, például öntetekhez és szószokhoz, ezek ugyanis könnyedén megolvadnak. 

Ezen kívül - ahogyan a gasztronómiai ismeretekben jártas Reddit-felhasználók is írták - kiválóan alkalmasak még citromhéj, vagy zsenge szerecsendió reszelésére.

A széles nyílásokkal ellátott oldala zöldségek szeletelésére, aprítására, gyalulására szolgál, csakúgy, mint a nagy lyukakkal ellátott rész. A félkemény sajtok, sárgarépa és alma reszelésére pedig a leggyakrabban használt, normál méretű lyukakkal rendelkező rész a legalkalmasabb.

Ahogyan egy korábbi cikkünkben megírtuk, sokan azt sem tudják, hogyan érdemes használni a sajtreszelőt ahhoz, hogy minél kevesebb sajt hulljon az edény mellé, vagy a földre reszelés közben. A megfejtés: oldalára kell fordítani az eszközt, miközben sajtot reszelünk rajta. Így kevesebbet kell mosogatnunk és takarítanunk főzés után, hiszen nem kell hozzá plusz edény, és a lehulló sajtdarabok sem okoznak szennyeződést a padlón vagy a koynhaasztalon.

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!