A gyümölcs és a hús kiváló párosítása mellett ne feledkezzünk meg a fűszerekről sem, a fahéjról és a bazsalikomról, amelyek szintén hozzájárulnak a szilvával sült hagymás pecsenye gazdag ízvilágához.
Szilvával sült hagymás pecsenye
Hozzávalók:
- 80 dkg sertéslapocka
- 3-4 nagyobb szilva
- 2 vöröshagyma
- 1 kis csokor friss vagy 1 teáskanál szárított bazsalikom
- zsiradék
- fahéj
- só
- bors
Elkészítés:
- Tenyérnyi daraboka vágjuk a lapockát, sózzuk és borsozzuk.
- Belerakjuk egy kizsírozott tepsibe.
- A hagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és közé dugdossuk.
- A szilvát kimagozzuk, mérettől függően negyedeljük vagy cikkekre vágjuk, és ezt is a hagymás pecsenye közé rakjuk.
- A bazsalikomot összevágjuk, rászórjuk a rakottasra. Pici fahéjjal is meghintjük.
- Öntünk rá három deci vizet, alufóliával lefedjük, és 170 fokos sütőben másfél órán át sütjük.
Ha további finom receptekre is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!