Eláruljuk a legfinomabb, szilvával sült hagymás pecsenye titkát

szilvával sült hagymás pecsenye
Itt az ideje felfedezni a szilvával sült hagymás pecsenye és a többi ínycsiklandó húsétel izgalmas világát!
Vágólapra másolva!
Itt az ideje felfedezni a szilvával sült hagymás pecsenyék izgalmas világát! Az édes szilva és a szaftos hagyma találkozása egy igazán különleges ízélményt teremt, ahol az édes és sós ízek tökéletesen egyesülnek. Ez a fogás garantáltan elvarázsolja majd az ízlelőbimbóinkat.
Vágólapra másolva!

A gyümölcs és a hús kiváló párosítása mellett ne feledkezzünk meg a fűszerekről sem, a fahéjról és a bazsalikomról, amelyek szintén hozzájárulnak a szilvával sült hagymás pecsenye gazdag ízvilágához.

Szilvával sült hagymás pecsenye

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéslapocka
  • 3-4 nagyobb szilva
  • 2 vöröshagyma
  • 1 kis csokor friss vagy 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • zsiradék
  • fahéj
  • bors

Elkészítés:

  1. Tenyérnyi daraboka vágjuk a lapockát, sózzuk és borsozzuk. 
  2. Belerakjuk egy kizsírozott tepsibe. 
  3. A hagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és közé dugdossuk. 
  4. A szilvát kimagozzuk, mérettől függően negyedeljük vagy cikkekre vágjuk, és ezt is a hagymás pecsenye közé rakjuk. 
  5. A bazsalikomot összevágjuk, rászórjuk a rakottasra. Pici fahéjjal is meghintjük. 
  6. Öntünk rá három deci vizet, alufóliával lefedjük, és 170 fokos sütőben másfél órán át sütjük.

Ha további finom receptekre is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!