Nincsen borjú bécsi friss, ízes burgonyasaláta nélkül!

bécsi burgonyasaláta
Lépésről lépésre mutatjuk, hogyan készül a tökéletes bécsi burgonyasaláta.
Vágólapra másolva!
A klasszikus konyha ínycsiklandó remekei közül kiemelkedik az eredeti borjú bécsi, amely egy igazi gasztronómiai élményt nyújt. Az ízletes étel elengedhetetlen kísérője a friss, ízes burgonyasaláta, mellyel együtt tökéletes harmóniát alkot. Aki szintén szeretné megtapasztalni ezt a különleges ízélményt otthon, annak mutatunk most egy könnyen követhető receptet, amellyel garantáltan lenyűgözheti majd a családot vasárnap.
Vágólapra másolva!

A sült és rántott húsok mellé leggyakrabban krumplis köretet készítünk. Ez lehet sült hasábkrumpli, petrezselymes burgonya vagy akár krumplipüré is. Ritkán jut azonban eszünkbe, hogy a krumpliból saláta is készíthető, ráadásul kiváló köret is lehet belőle. 

bécsi burgonyasaláta
Lépésről lépésre mutatjuk, hogyan készül a tökéletes bécsi burgonyasaláta

Az ünnepi időszakban nagy divat a majonézes burgonyasaláta, de sokan szeretik még a bécsi változatot is, ami elmaradhatatlan a klasszikus borjú bécsi mellől! Ha Ausztriában járunk, biztos, hogy ezzel az ízletes fogással tálalják a hatalmas rántott szeletet!

A bécsi burgonyasaláta közkedvelt és különlegesen finom. Nemcsak köretként jó, hanem akár önmagában is fogyaszthatjuk. Kalóriabomba, de néha belefér egy kis kényeztetés. A bécsi burgonyasaláta elkészítése ráadásul nem is bonyolult, a recept egyszerű. Érdemes előre elkészíteni, és behűtve tálalni, úgy járja majd át igazán a krumplit a fűszerek íze.

Bécsi burgonyasaláta

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. almaecet
  • bors
  • 2 dl alaplé
  • 2 tk. keményítő
  • 2 ek. mustár
  • 1 dl olívaolaj
  • 15 dkg vaj
  • újhagyma vagy snidling

Elkészítés:

  1. A bécsi burgonyasaláta elkészítéséhez a burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük. Amíg fő, a vöröshagymát nagyon finomra vágjuk, ráöntjük az almaecetet, és megsózzuk, megborsozzuk.
  2. Ha a krumpli megfőtt, kiveszünk és félreteszünk 1 dl-t a főzőlevéből, majd leszűrjük, és még melegen felszeleteljük a krumplit. Végül egy tálba tesszük az ecetes hagymával.
  3. A szószhoz az alaplébe öntjük a krumpli főzőlevét, beletesszük a keményítőt és a mustárt, majd alaposan összekeverjük az olajjal és a felolvasztott vajjal, és a burgonyára öntjük. Végül belekeverjük az apróra vágott újhagymát vagy snidlinget is. Ezután legalább 4-5 órát hagyjuk állni a hűtőben, hogy a krumpli magába szívja a szószt. A legjobb, ha egy éjszakát pihen.

Ha további ízletes köretek elkészítésére is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!