Így készül a tökéletes káposztás tészta - videó

káposztás tészta
A káposztás tésztát mindneki szereti, csak egy kicsit másképp.
Vágólapra másolva!
A káposztás tésztát a gyerekek többsége mindig lelkesen fogadja, pedig ez az étel igazán megosztó: van, aki édesen, mások pedig sósan szeretik, sőt, akadnak bátrak, akik mindkét ízjegyet egyaránt felkenik rá, borssal és porcukorral fűszerezve. Mutatjuk az alapreceptet, és mindenki fűszerezze ízlése szerint!
Vágólapra másolva!

A menzás ételekről sokaknak vannak rossz emlékei, pedig többször is bebizonyosodott, hogy az iskolás ételek nagyon is finomak tudnak lenni, ha jól készítik el azokat. 

Legyen szó a nagy mumusról, a paradicsomos káposztáról, egy retró gyümölcslevesről, a csokiöntetes piskótakockáról vagy a káposztás tésztáról, ezek mind klasszikus és persze ízletes fogások, amikkel érdemes felnőttként újra kísérletezni. A káposztás tészta ráadásul egyszerű, gyorsan elkészíthető étel, amit ehetünk főfogásként vagy desszertként, azaz édes másodikként is.

A káposztástészta habár egyszerű, nem szabad elkapkodni, ugyanis a jól lepirított, aranybarna sült káposzta adja meg az igazi, semmihez sem fogható ízét. Leggyakrabban fodros kockával tálalják, de remekül működik csuszatésztával is. Ha még sosem készítettünk káposztás tésztát, vagy csak nosztalgiáznánk egyet, nézzük meg ezt a receptet!

káposztás tészta
A káposztás tésztát mindneki szereti, csak egy kicsit másképp.
Fotó:  Mindmegette 

Káposztás tészta

Hozzávalók:

  • 1,5 kg fejes káposzta
  • olaj
  • 3 ek. cukor
  • 50 dkg tészta
  • bors
  • porcukor

Elkészítés:

  1. Leszedjük a káposzta külső, esetleg sérült leveleit, félbevágjuk és kivágjuk a torzsát. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A lereszelt káposztát alaposan megsózzuk és hagyjuk állni legalább 15 percig, amíg meg nem puhul és levet nem ereszt.
  3. Amíg a káposzta puhul, addig kifőzzük a tésztát. A legjobb a fodros kocka, de csuszatésztával is finom.
  4. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd ráhalmozzuk a kifacsart káposztát. Közepes hőfokon addig pirítjuk, amíg a káposzta aranybarna színt nem kap. Ha kell, önthetünk hozzá egy kevés olajat.
  5. Amikor a káposzta megpirult, rászórjuk a cukrot, összekeverjük és hagyjuk karamellizálódni. Pár percig kevergetjük, majd elzárjuk alatta a hőt és összeforgatjuk a kifőtt, lecsöpögtetett tésztával.
  6. Frissen őrölt borssal, porcukorral, esetleg mindkettővel egyszerre tálaljuk.

Ha további gyors receptekre is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!