Ha baklavára vágyunk, nem kell feltétlenül étterembe mennünk, magunk is elkészíthetjük. Egy ausztrál séf pedig nem rég megosztott egy receptet, amivel isteni baklavát készíthetünk.
Scarlett Holmes, más néven @scarlactive az Instagramon a Biscoff kekszes receptjeiről ismert, ezúttal egy perzsa desszertet készített el - írja a Mirror.
Scarlett Holmes videóját már több mint 108 000 alkalommal nézték meg, így több száz ínyenc rajongót vonzott, hogy megossza a gondolatait. Lily Turton egyszerűen megjegyezte:
Csorog a nyálam.
Angelika azt mondta: "Azt hiszem, most találtam rá az új mániámra.”
Annie azt írta: „Nos, ez a TÖKÉLETESSÉG.” Cherise azt mondta: "Szó szerint szükségem van erre most."
Tehát, ha újítana az édesség repertoárján, akkor mindenképp próbálja ki ezt a receptet.
320 g kenhető karamellizált kekszkrém (Biscoff krém)
150 g Biscoff morzsa
250 g pekándió, apróra vágva
Elkészítés:
Először el kell készítenie a szirupot. Tegye a szirup összes hozzávalóját egy serpenyőbe, és forralja fel. Majd ezt követően főzze alacsony lángon, és forralja hat percig. Vegye le a tűzről és hagyja kihűlni, vagy a folyamat felgyorsítása érdekében tegye a hűtőbe.
Ezután egy 9x9-es tepsi alját kivajazzuk. Helyezzen le egy filo tésztalapot, mielőtt megkenné egy kis olvasztott vajjal. Ismételje meg ezt a lépést mind a nyolc réteg setében.
A következő lépés előtt tegyen egy nedves konyharuhát a lapokra, nehogy kiszáradjon. A nyolcadik filolapra kenjük a 120 g Biscoff krémet, majd szórjunk a tetejére 50 g apróra vágott pekándiót és 30 g Biscoff morzsát.
Ezután adjunk hozzá öt réteg filót, miközben minden egyes réteget megvajazunk. Szórjunk 50 g pekándiót a tetejére és 30 g Biscoff morzsát. Adjunk hozzá további öt kivajazott filolapot, majd kenjük meg 100 g krémmel. A tetejére 50 g pekándió és 30 g Biscoff morzsa kerül.
Ismételje meg úgy, hogy kétszer adjon hozzá öt kivajazott filolapot, a tetejére 50 g pekándiót és 30 g Biscoff morzsát. Végül tíz vagy 12 kivajazott filólappal fejezzük be. Ügyeljen arra, hogy az utolsó lapot alaposan megvajazza.
Ezután a sütőt előmelegítjük 175°C-ra. Szeletelje fel tetszőleges formára, ügyelve arra, hogy mind be legyen vágva. Ezután süssük 40-45 percig, vagy amíg aranybarnára nem sül.
Amint kivesszük a baklavát a sütőből, azonnal öntsük rá a tésztára egyenletesen eloszlatva a szirupot. Hagyjuk állni a baklavát szobahőmérsékleten hat órán át vagy egy éjszakára, hogy a szirup megfelelően beszívódjon.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!