Megnyílt Magyarország első csipszezője - videó

Vágólapra másolva!
Megnyílt az ország első csipszezője, a Chips Labor, ami megannyi választékkal várja a különleges ízek kedvelőit.
Vágólapra másolva!

A Chips Labor Budapesten, a Szent István körút 15-ös szám alatt nyitotta meg kapuit és ezzel ez az üzlet lett az ország első csipszezője. 

A kisboltban kétféle csipsz, egy édes és egy sós alkotja az alapkínálatot, ezekhez pedig mi magunk válaszhatjuk ki a kívánt édes vagy sós mártogatósokat - derül ki a mindmegette.hu videójából.

@mindmegette.hu Megnyílt a Chips Labor, az ország első csipszezője. Édes és sós alapcsipsz, megannyi édes és sós mártogatós. Te melyiket kóstolnád? @csipszlabor #csipszlabor #chipslabor #csipszező #chips #csipsz #budapest #mindmegette ♬ eredeti hang – Mindmegette.hu - Mindmegette.hu

A tengeri sós csipszhez többféle sós mártogatós választható, köztük snidlinges, paprikás, hagymás és megannyi más. Az édes csipsz vaníliás, de hozzá akár nutellás vagy narancsos krémet is választhatunk. 

A csipszek mellé infúziótasakszerű csomagolásban különféle italok választhatóak.

Gyümölcsös üdítőt vagy akár kávét is kérhetünk. A csipszezőben csak elvitelre kérhetjük a kiválasztott nassolnivalót, de a az extra csomagolásnak köszönhetően a csipszek órákkal később sem puhulnak meg.

Minden nap fedeznek fel új ételeket, alapanyagokat. 

A burgonyaszirmot, azaz a csipszet George Crum nevű főszakács találta ki először 1853-ban.

 A Moon Lake Lodge-ban dolgozott, amely étterem híres volt a krumplikínálatáról. Egy vendég panaszkodott, hogy a sült krumpli túl vastag, ezért Crum elkészítette neki vékonyabb karikákra vágva. A vendég még mindig nem volt elégedett, ezért a szakács úgy döntött, hogy olyan vékonyra vágja, amennyire csak tudja és így süti meg. Így született meg a csipsz.

chips, krumpli, gaszto, illusztráció
A csipsz sokak kedvence.
Fotó: Shutterstock/ Jiri Hera / Shutterstock/ Jiri Hera

Megmaradt az esti csipsz? Mutatjuk mit készíthetsz belőle!

Biztosan akadnak majd, akik a következő receptet biztosan a konyhaművészet meggyalázásának érzik, de a szükség nagy úr, így itt az idő, hogy kipróbáljuk, hogyan lehet a ropogós burgonyacsipszből bársonyos pürét készíteni – csinál kedvet a nem mindennapi fogás elkészítéséhez a neves gasztronómiai portál.

A recept meglehetősen egyszerű – különösen a "szokásos" püréhez képest, amelyhez meg kell hámozni, főzni a burgonyát, majd ízesíteni, krémesíteni. Itt olvashatja el, hogy hogyan!

Cílmlapi képünk illusztráció!
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!