A Chips Labor Budapesten, a Szent István körút 15-ös szám alatt nyitotta meg kapuit és ezzel ez az üzlet lett az ország első csipszezője.
A kisboltban kétféle csipsz, egy édes és egy sós alkotja az alapkínálatot, ezekhez pedig mi magunk válaszhatjuk ki a kívánt édes vagy sós mártogatósokat - derül ki a mindmegette.hu videójából.
A tengeri sós csipszhez többféle sós mártogatós választható, köztük snidlinges, paprikás, hagymás és megannyi más. Az édes csipsz vaníliás, de hozzá akár nutellás vagy narancsos krémet is választhatunk.
A csipszek mellé infúziótasakszerű csomagolásban különféle italok választhatóak.
Gyümölcsös üdítőt vagy akár kávét is kérhetünk. A csipszezőben csak elvitelre kérhetjük a kiválasztott nassolnivalót, de a az extra csomagolásnak köszönhetően a csipszek órákkal később sem puhulnak meg.
Minden nap fedeznek fel új ételeket, alapanyagokat.
A burgonyaszirmot, azaz a csipszet George Crum nevű főszakács találta ki először 1853-ban.
A Moon Lake Lodge-ban dolgozott, amely étterem híres volt a krumplikínálatáról. Egy vendég panaszkodott, hogy a sült krumpli túl vastag, ezért Crum elkészítette neki vékonyabb karikákra vágva. A vendég még mindig nem volt elégedett, ezért a szakács úgy döntött, hogy olyan vékonyra vágja, amennyire csak tudja és így süti meg. Így született meg a csipsz.
Biztosan akadnak majd, akik a következő receptet biztosan a konyhaművészet meggyalázásának érzik, de a szükség nagy úr, így itt az idő, hogy kipróbáljuk, hogyan lehet a ropogós burgonyacsipszből bársonyos pürét készíteni – csinál kedvet a nem mindennapi fogás elkészítéséhez a neves gasztronómiai portál.
A recept meglehetősen egyszerű – különösen a "szokásos" püréhez képest, amelyhez meg kell hámozni, főzni a burgonyát, majd ízesíteni, krémesíteni. Itt olvashatja el, hogy hogyan!
Cílmlapi képünk illusztráció!