Vége a találgatásoknak, így kell tárolni a ketchupot!

Vágólapra másolva!
Évek óta folyik arról a vita, hogy hol tároljuk a ketchupot, és hogy érdemes-e felbontás után hűtőbe tenni. Most azonban úgy tűnik egy TikTokker megválaszolta ezt a kérdést. Mutatjuk!
Vágólapra másolva!

A ketchup tárolásával kapcsolatban vannak akik ara esküsznek, hogy felbontás után a hűtőbe kell tenni. Mások pedig arra esküsznek, hogy a konyhaszekrényben van a helye. Azt meg kell hagyni, hogy mindkét oldalon vannak meggyőző érvek, most viszont egy élelmiszerszakértő a TikTok oldalán megosztott egy videót, ami eldöntheti ezt a vitát. 

A szakértő a hűtőre mutatva azt mondta, 

Nos, ha akarod ott is tarthatod, végül is az üvegre az van írva, hogy felbontás után hűtsd le. 

Ezután hozzátette, hogy a paradicsomban természetes savak vannak és a ketchup tartalmaz ecetet is, ami segít megőrizni a minőséget még szobahőmérsékleten is. 

A videó ezután azzal folytatódik, hogy a szakértő elmondja, végső soron az adott személyen múlik, hogy hol tárolja a ketchupot. Ha valaki csak ritkán eszik belőle, akkor érdemes a hűtőbe tenni, mert így tovább jó ízű marad. - írja a Mirror

@whichuk The debate over where to store your ketchup is one that constantly simmers across social media: fridge or cupboard? The @whichuk answer? Cupboard. There's no need to keep ketchup in the fridge – unless you prefer the taste of it chilled. Not only does it contain vinegar, but tomatoes are naturally acidic, and this helps to preserve the product in ambient conditions. Where do you keep yours? #ketchup #condiments #condiments #foodstorage #foodstoragetips #food #fridge #fridgeorganization #fridgerestock #tomatoketchup #fooddebate ♬ original sound - Which?

Ahogy azt korábban megírtuk, a ketchupot házilag is el lehet készíteni, amihez igen kevés alapanyag szükséges. Mindehhez 1 kiló paradicsomra lesz szükségünk, amit feldarabolva egy lábosba teszünk. Majd ezt felöntjük fél liter vízzel és puhára főzzük. Ezután a megfőtt paradicsomokat botmixerrel pürésítjük, majd egy szitán átnyomjuk, hogy kiszűrjük a magokat és a héjdarabokat, ezáltal pedig selymes levet kapjunk. Ezt követően a paradicsomlevet visszaöntjük a fazékba, hozzáadunk 2 evőkanál cukrot, fél deci ecetet és egy csipet sót, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg teljesen be nem sűrűsödik. Amint kész üvegebe töltjük és a felbontás idejéig  a kamrában egy polcon szinte akármeddig eláll. 

Májusban arról írtunk, hogy a Heinz szószszakértői úgy döntöttek, hogy itt az ideje, hogy ez a két ikonikus íz egyesüljön, hogy mindenütt megörvendeztesse a füstös ízek kedvelőit. Az új szósz állítólag a hagyományos szalonna minden gazdag és füstös ízével rendelkezik - tökéletes kiegészítője lesz a hamburgereknek, a reggeliknek és a sült krumplinak.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!