A ketchup tárolásával kapcsolatban vannak akik ara esküsznek, hogy felbontás után a hűtőbe kell tenni. Mások pedig arra esküsznek, hogy a konyhaszekrényben van a helye. Azt meg kell hagyni, hogy mindkét oldalon vannak meggyőző érvek, most viszont egy élelmiszerszakértő a TikTok oldalán megosztott egy videót, ami eldöntheti ezt a vitát.
A szakértő a hűtőre mutatva azt mondta,
Nos, ha akarod ott is tarthatod, végül is az üvegre az van írva, hogy felbontás után hűtsd le.
Ezután hozzátette, hogy a paradicsomban természetes savak vannak és a ketchup tartalmaz ecetet is, ami segít megőrizni a minőséget még szobahőmérsékleten is.
A videó ezután azzal folytatódik, hogy a szakértő elmondja, végső soron az adott személyen múlik, hogy hol tárolja a ketchupot. Ha valaki csak ritkán eszik belőle, akkor érdemes a hűtőbe tenni, mert így tovább jó ízű marad. - írja a Mirror.
Ahogy azt korábban megírtuk, a ketchupot házilag is el lehet készíteni, amihez igen kevés alapanyag szükséges. Mindehhez 1 kiló paradicsomra lesz szükségünk, amit feldarabolva egy lábosba teszünk. Majd ezt felöntjük fél liter vízzel és puhára főzzük. Ezután a megfőtt paradicsomokat botmixerrel pürésítjük, majd egy szitán átnyomjuk, hogy kiszűrjük a magokat és a héjdarabokat, ezáltal pedig selymes levet kapjunk. Ezt követően a paradicsomlevet visszaöntjük a fazékba, hozzáadunk 2 evőkanál cukrot, fél deci ecetet és egy csipet sót, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg teljesen be nem sűrűsödik. Amint kész üvegebe töltjük és a felbontás idejéig a kamrában egy polcon szinte akármeddig eláll.
Májusban arról írtunk, hogy a Heinz szószszakértői úgy döntöttek, hogy itt az ideje, hogy ez a két ikonikus íz egyesüljön, hogy mindenütt megörvendeztesse a füstös ízek kedvelőit. Az új szósz állítólag a hagyományos szalonna minden gazdag és füstös ízével rendelkezik - tökéletes kiegészítője lesz a hamburgereknek, a reggeliknek és a sült krumplinak.