Mutatjuk, hogyan varázsoljon a savanyú mandarinból édes gyümölcsöt

Vágólapra másolva!
Az ősz beköszöntével megjelennek a boltok polcain a citrusfélék, köztük a mandarin is, amely az emberek egyik nagy kedvence. Azonban könnyen előfordulhat, hogy nem sikerül jól választanunk és savanyú gyümölcsöt viszünk haza. Ám ekkor sem szabad elkeserednünk, mert van egy módszer arra, hogy ne kelljen kidobnunk a savanyú mandarint. Mutatjuk!
Vágólapra másolva!

Amikor az ember mandarint vásárol, akkor abban bízik, hogy a gyümölcs lédús és édes lesz, azonban ez nem mindig alakul így, de szerencsére van egy módszer, melynek segítségével ezen változtathatunk - írja a Mindmegette. 

A módszer Japánból ered, ahol gyakran alkalmazzák ezt annak érdekében, hogy a mandarinok édessé váljanak. Mindössze két tál vízre van szükség hozzá, az egyikben kb. 40 fokos, meleg víz kell legyen, míg a másikban hideg víz. A mandarinokat először a meleg vízes tálba kell tenni és benne hagyni 10 percre. Ez idő alatt a meleg víz megnyitja a mandarin héjának a pórusait, amitől a citromsav felszabadul. 

Az idő letelte után a gyümölcsöket a tegyük át a hidegvizes tálba. A mandarin a hideg víz hatására hősokkot kap és a héjának a pórusai összehúzódnak és az édes lé a gyümölcsben marad. 

mandarin
Ezzel a módszerrel könnyen édessé varázsolhatja a mandarint
Fotó: unplash.com

Miért egészséges a mandarin?

A mandarin fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár, hiszen rendkívül gazdag C-vitaminban, amely erősíti az immunrendszert és hozzájárul a megfázásos betegségek megelőzéséhez. Antioxidánsai révén segít megvédeni a sejteket a szabadgyökök káros hatásaitól, így csökkentve a krónikus betegségek kockázatát. A rosttartalma hozzájárul az egészséges emésztéshez, és segít a székrekedés elkerülésében is. Alacsony kalóriatartalma miatt ideális választás lehet diétázók számára, mivel laktató, de nem hizlal. 

Emellett a mandarinban található kálium támogatja a szív- és érrendszer egészségét, mivel szabályozza a vérnyomást és elősegíti a megfelelő vérkeringést.

A gyümölcs gazdag B-vitaminokban, különösen folsavban, amelyek elengedhetetlenek a sejtek regenerálódásában és a vérképzésben. Magas víztartalmának köszönhetően kiválóan hidratálja a szervezetet, ami különösen fontos lehet a száraz, téli időszakban. Természetes cukortartalma édeskés ízt biztosít, így egészséges alternatívája lehet az édességeknek. A benne lévő bioflavonoidok csökkenthetik a gyulladásokat és támogatják a bőr egészségét, simaságát. Emellett a mandarin könnyen beszerezhető és fogyasztása is egyszerű, így ösztönzi a napi gyümölcsbevitel biztosítását, támogatva a változatos és kiegyensúlyozott étrendet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!