Így készül a tökéletes marhahúsleves

marhahúsleves
A húslevesre talán a leginkább igaz, hogy ahány ház, annyi szokás, tényleg mindenhol egy picit máshogy készül.
Vágólapra másolva!
A húslevesre talán a leginkább igaz, hogy ahány ház, annyi szokás, tényleg mindenhol egy picit máshogy készül. Mi azonban egy időutazásra invitálunk mindenkit az alábbi recepttel, amely valóban megidézi majd a boldog békeidők hangulatát, ezt garantáljuk. Mutatjuk, hogyan készül.
Vágólapra másolva!

A velős csontos húsleves közkedvelt étel: a csontvelő nemcsak ízesíti a levest, hanem selymes, krémes textúrát ad neki, amitől még különlegesebbé válik. 

A csontokban található kollagén és ásványi anyagok ráadásul táplálóbbá is teszik a levest, miközben jótékony hatással vannak az ízületekre és a bőrre is.

Sok helyen csak ünnepekkor készítik, de hétvégi ebédként, nagyobb családi összejöveteleken is gyakran kerül az asztalra. Érdemes kipróbálni az alábbi receptet!

marhahúsleves
A húslevesre talán a leginkább igaz, hogy ahány ház, annyi szokás, tényleg mindenhol egy picit máshogy készül. 
Fotó: Mindmegette

Marhahúsleves velős csonttal

Hozzávalók:

  • 1 kg marha leveshús
  • 1 kg szeletelt csontos marhanyak
  • 15 dkg csigatészta
  • 4 db közepes sárgarépa
  • 4 db petrezselyemgyökér
  • 1 db kisebb karalábé
  • 1 db kisebb zeller
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 db közepes vöröshagyma
  • 1-2 cm gyömbér
  • 1 csipet egész kömény
  • 1 csipet sáfrányos szeklice
  • 1 evőkanál egész fekete vagy zöld bors

Elkészítés:

  1. Megmossuk a húst. A velős részeket enyhén besózzuk, hogy forrás közben biztosan ne főjön ki a velő. Beletesszük egy nagy fazékba, öntünk rá bőven hideg vizet. Forrásig melegítjük, majd nagyon kicsi lángon főzzük. Közben folyamatosan leszedjük a képződő szürke habot.
  2. Ha már nem habzik egyáltalán, fűszerezzük és hozzáadjuk a megtisztított, nagy darabokra vágott sárgarépát, gyökeret, zellert, karalábét. A hagymáknak csak a külső, piszkos héját húzzuk le, keresztben elfelezzük. 
  3. A vöröshagymát száraz serpenyőben picit meg is pirítjuk, majd a fokhagymával együtt beledobjuk a lébe. Jöhetnek a fűszerek: egy evőkanál egész bors, a megpucolt gyömbérdarab, az egész kömény, a csipetnyi sáfrányos szeklice és só ízlés szerint.
  4. Nagyon lassú tűzön addig főzzük, míg a hús teljesen meg nem puhul. Tálalás előtt egy kis leves és víz keverékében kifőzzük a tésztát.

Ha további klasszikus receptekre is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!