A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
13:30Kajak-kenuKenu 500m-páros döntő A
HUNMagyarország
13:40Kajak-kenuKajak 500m-négyes döntő A
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl

Nagy okosóra teszt a Teszt Plussz Magazintól: ezek a legjobb modellek az idén

A Teszt Plussz Magazin okosóra tesztje
Fotó: tesztplussz.hu
Vágólapra másolva!
Az okosórák különösen nagy népszerűségre tettek szert a piacon az elmúlt néhány évben. Olyan sok gyártó és modell közül válogathatnak már a vásárlók, hogy az alaposan meg tudja bonyolítani a döntést, illetve a megfelelő típus kiválasztását.
Vágólapra másolva!

Amennyiben te is úgy érzed, hogy nem tudsz eligazodni a rengeteg okosóra között, akkor nagy segítséget jelenthet számodra a Teszt Plussz Magazin okosóra tesztje, amelyben összegyűjtötték 2024 legjobb termékeit, hogy ezzel segítsék a megfelelő modell kiválasztását.

Hogy mire jutottak a magazin munkatársai? Lássuk!

Milyen márkák uralják 2024-ben az okosórás piacot?

Általánosságban elmondható, hogy a nagyobb gyártók továbbra is egyeduralkodók az okosórás piacon, azonban ez közel sem jelenti azt, hogy ne lenne köztük állandó verseny.

Az Apple és a Samsung határozottan ott vannak az élmezőnyben, így a prémium okosórák világában megrendíthetetlennek tűnik a helyük, amennyiben pedig az alacsony árcédula, a jó ár-érték arány a fontos, akkor a Xiaomi itt is betonbiztosan hozza a tőle elvárható szintet minden évben.

Rajtuk kívül a Garmin is több olyan okosórát gyárt, amelyek évek óta érdemesek a figyelemre, de nagyon jól szerepel a Huawei és a Fitbit is, akik szintén olyan termékekkel vannak jelen a piacon, amelyek vagy eleganciájukkal, vagy tudásukkal, esetleg éppen sportos jellegükkel emelkednek ki a sorból.

A legjobb okosórák a belépő-, a közép- és a prémium kategóriából

Bár a Teszt Plussz Magazin tesztjében több termék is be lett mutatva, itt most hagyatkozzunk csak a három legjobbra a belépő-, a közép- és a prémium kategóriából.

Xiaomi Redmi Watch 4

Ha fontos a kimagasló ár-érték arány, akkor a Xiaomi köreibe tartozó Redmi Watch 4 2024-ben nagyszerű választás a belépő szinten. Egy közel 2 hüvelykes AMOLED kijelző található rajta, az Apple Watch-ra emlékeztető termékdizájn mellett pedig erős alumínium házban kapott helyet.

Egyetlen töltéssel 20 napos üzemidőt kínál, a fejlett PPG érzékelőjével pedig precíz mérésekre alkalmas mind a pulzus- mind az aktivitás szempontjából, sőt saját GPS és még NFC-támogatás is található benne.

Garmin Venu 3

A középkategóriában különösen nagy verseny van az okosórás piacon, de a Garmin Venu 3 mindenképpen a legjobbak közé sorolható. Az 1,4 hüvelykes kerek AMOLED kijelző mellett teljesen magyar nyelvű menü és applikáció jár hozzá, töltésenként pedig akár 14 napon át bírja a csuklónkon.

Különösen jó választás sportoláshoz, hiszen nagyon fejlett érzékelőkkel, illetve fitnesz- és egészségügyi funkciókkal rendelkezik. Kiemelkedik még, hogy nagy tudása mellett saját hangszórója és mikrofonja is van, sőt 50 méterig vízálló kialakítást kapott.

Apple Watch SE 2 / Samsung Galaxy Watch 6

Bár az Apple Watch 9 is szerepel a Teszt Plussz Magazin okosóra tesztjében, azonban mi a felső kategóriából inkább az Apple Watch SE 2-t és a Samsung Galaxy Watch 6-ot emelnénk ki, hiszen két hasonló tulajdonságokkal rendelkező készülékről van szó, de az egyik az Android-, a másik az iOS-felhasználóknak szól.

Az Apple Watch SE 2 például minden olyan fitnesz- és egészségügyi funkcióval rendelkezik, mint a Watch 9, elődjéhez képest pedig hosszabb üzemidő jellemzi, az 50 méteres vízállóság mellett pedig teljes mellszélességgel támogatja az Apple Pay-t.

A Galaxy Watch 6-ról is csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, hiszen egy zafírkristály-védelmet élvező AMOLED kijelző került bele IP68-as védelemmel, erős hardverrel, a nagy tudású BioActive szenzorral, valamint 16GB belső tárhellyel a saját tartalmaknak.

(x)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!