Harmóniában a művészet és a technológia: a Motorola Edge 50 család két új taggal bővül

Fotó: motorola.hu
Vágólapra másolva!
2024. augusztus 29.: A mai nappal a Motorola két új taggal gazdagítja a Motorola Edge 50 családot: a megújult Motorola Edge 50 és a Motorola Edge 50 Neo készülékekkel. A Motorola Edge 50 család tökéletes mobilélményt kíván nyújtani a felhasználóknak, tűpontos egyensúlyt hozva létre a művészet és a technológia között.
Vágólapra másolva!

Mindkét új készülék harmonikus dizájnt kínál, gyönyörű színekkel és prémium kialakítással. A tervezők ráadásul még arra is ügyeltek, hogy ezek a telefonok ne csak okosak, szépek, hanem strapabírók is legyenek – így a vízbiztonság² vagy a katonai szabványoknak való megfelelés¹ egyaránt elvárható tőlük. A Motorola Edge 50 és a Motorola Edge 50 Neo kiváló kamerarendszerrel felszerelt, amelyet a Moto AI, azaz a mesterséges intelligencia támogat, lehetővé téve, hogy tulajdonosaik felfedezzék és maximálisan kiéljék a kreativitásukat, azaz bármilyen körülmények vagy fényviszonyok között is nagyszerű fotókat készítsenek.

Harmonikus dizájn és garantált tartósság

Az új Motorola Edge 50 készülékeket a strapabírás követelményeit szem előtt tartva tervezték meg. Mindkét telefon megfelel az IP68 szabványnak², azaz védelmet élvez a por, a szennyeződések és az egy milliméternél nagyobb szemcséjű homokkal szemben, valamint akár harminc percig bírja, ha vízbe esik, és másfél méternél nem merül mélyebbre. A készülékek katonai szintű tartóssági szabványoknak is megfelelnek¹, MIL-STD-810H minősítéssel rendelkeznek, tehát extrém körülmények között végzett, szigorú teszteken mentek át¹. Hogy jól vizsgáztak, azt részben a karcálló felületet biztosító Corning Gorilla Glass-nak is köszönhetik.

Motorola Edge 50 Neo
Fotó: motorola.hu

Az újratervezett Motorola Edge készülékek rendkívül karcsú és könnyű szerkezettel rendelkeznek, a Pantone által kijelölt topszínekkel és prémium vegán bőr, illetve vegán velúr anyagokkal lépnek ki a piacra. A Motorola Edge 50 ívelt kijelzővel, három színben válik elérhetővé: a Jungle Green, a Koala Grey és az év Pantone színe, a Peach Fuzz árnyalatokban. Azoknak, akik egy igazán kompakt készüléket keresnek, anélkül, hogy kompromisszumot kötnének a specifikációk terén, a Motorola Edge 50 Neo lesz a legjobb választás. Ez négy színváltozatban érkezik: a Pantone Poinciana, a Pantone Latté, a Pantone Grisaille és a Pantone Nautical Blue fantázianeveket viselő árnyalatokban.

Tartalomkészítés könnyedén és professzionális képminőségben

Annak érdekében, hogy lépést tartson a – nagyszerű fotókra vágyó – felhasználók igényeivel, a gyártó a Motorola Edge 50 és a Motorola Edge 50 Neo készülékeket a Moto AI (mesterséges intelligencia) által támogatott kamerarendszerekkel látta el, így bármikor, bármilyen fényviszonyok között könnyedén fotózhatunk, videózhatunk velük. Az éjszakai felvételek készítésénél a telefon helyettünk elvégzi a munka oroszlánrészét: a főkamera a Sony LYTIA™ szenzor kiváló fényérzékenységét kombinálja a mesterséges intelligencia képfeldolgozásával. Ez a kombináció minőségi ugrást hoz a végeredmény tekintetében – anélkül, hogy nekünk bármilyen erőfeszítést kellene tennünk. Egy várost fotóznánk a lemenő nap fényében, vagy a barátainkat este, beszélgetés közben? A képeink egyaránt élesek, tiszták lesznek, köszönhetően az optikai képstabilizálásnak (OIS) és a fejlett, all-pixel fókusztechnológiának.

A Motorola Edge 50 és a Motorola Edge 50 Neo frissített változata egyaránt arra biztatja a telefontulajdonosokat, hogy fedezzék fel a bennük rejlő kreativitást. Ebben hű társuk lesz a kamerarendszer 10 megapixeles teleobjektívje, amely 3X optikai nagyítást kínál a profi portrék készítéséhez, valamint 30X szuperzoomot a távoli részletek megörökítéséhez. A 13 megapixeles ultraszéles objektív kitágítja a látómezőt: remek partner lesz, ha éppen lélegzetelállító tájakat vagy jól komponált csoportképeket szeretnénk fotózni. A beépített Macro Vision technológia pedig abban segít, hogy a mindennapi tárgyak részletgazdag szépségét is vissza tudjuk adni a fotóinkon.

Fotó: motorola.hu

A kamerák érzékelői mögött dolgozó Moto AI (mesterséges intelligencia), a képfeldolgozás során több képkockát elemezve, az expozíciókat összekapcsolva a lehető legélethűbb fotót hozza létre. Más módszerekkel ellentétben, közvetlenül a tömörítetlen képen dolgozik, hogy megőrizze a rejtett részleteket, a gazdag színeket és a finom textúrákat. A Moto AI fejlesztéseit a videofelvételeknél ugyanígy alkalmazzák a telefonok. Az adaptív stabilizáció automatikusan igazodik a felhasználó mozgásához, és kiegyensúlyozza azt, amikor szükséges. Az Edge 50 esetében választhatjuk a hosszú záridő (Long Exposure) funkciót is, hogy egyetlen érintéssel megörökítsük a folyó, mozgásban lévő vizet vagy fénycsóvát – professzionális felszerelés nélkül.

Lenyűgöző képernyő-élmény és hihetetlen teljesítmény

Ha filmet nézünk vagy játszunk az Edge-készülékeken, akkor több mint egymilliárd színárnyalatot, végtelen kontrasztot, HDR10+ fényerő-támogatást és elképesztő Super HD (1220P) felbontást élvezhetünk, ami 13 százalékkal nagyobb, mint a Motorola Edge család előző generációjánál. A Motorola Edge 50 szinte keret néküli, endless edge 6,7 hüvelykes, pOLED kijelzővel rendelkezik, míg a Motorola Edge 50 Neo 6,4 hüvelykes, pOLED kijelzővel felszerelt.

A Motorola Edge 50 és a Motorola Edge 50 Neo-val nem kell stresszelnünk, vajon bírni fogja-e a telefonunk egy éjszakába nyúló buli vagy egy mozgalmas munkanap végig. A 68W TurboPower™ töltés ugyanis percek alatt elegendő energiát biztosít számukra3. Sőt, ezek a készülékek a 15W vezeték nélküli töltést is támogatják⁴, hogy még könnyebb dolgunk legyen.

A Snapdragon® 7 Gen 1 Mobile Platform Accelerated Editionnel felszerelt Motorola Edge 50-t úgy tervezték, hogy forradalmasítsa a szórakoztatást. A Snapdragon mobilplatform csúcskategóriás mesterséges intelligencia funkciókat kínál, nagy sebességű csatlakozást, kiváló 5G és Wi-Fi 6E támogatást. A Motorola Edge 50-nel a kezünkben – az előző generációhoz képest húsz százalékkal erősebb Qualcomm® Adreno™ GPU segítségével – új szintre kerülhetünk a kedvenc játékainkban, ráadásul anélkül, hogy a telefonunk akkumulátorának élettartamát feláldoznánk. A készülékek akár 512 GB tárhelyet5 és akár 12 GB RAM-ot6 tartalmaznak a zökkenőmentes multitasking és a hatékony teljesítmény érdekében. A MediaTek 7300 stratégiai választás a Neo esetében: az akkumulátor üzemidejét a nap során úgy támogatja, hogy közben a Moto AI funkciókat se kelljen beáldozni. Mindkét készüléknél a RAM Boost⁶ segítségével pörgethető még tovább a teljesítmény, ha a felhasználó egyszerre több funkciót is használna. Ez a rendelkezésre álló tárhelyet virtuális memóriává alakítja a gyorsabb alkalmazásindításhoz és az alkalmazások közötti egyszerű váltáshoz.

Intelligens szoftveres tapasztalat

Az új Motorola Edge készülékekkel intuitív, személyre szabott élményeket kaphatunk, egyedülálló biztonsági funkciókkal. Könnyedén testreszabhatjuk a telefonokat és a saját igényeinkhez igazíthatjuk: kiválasztva a betűtípusokat, a színeket és az ikonokat. A Moto AI (mesterséges intelligencia) által olyan programokat is használhatunk, mint a stílusszinkronizálás (Style Sync) és a varázsvászon (Magic Canvas). A stílusszinkronizálás (Style Sync) segítségével lazán a stílusunkhoz passzoló háttérképeket, eszköztémákat generálhatunk, vagy egy egyszerű szöveges paranccsal a varázsvászonban (Magic Canvas) vizuálisan megjeleníthetjük azt, ami addig csak a fejünkben létezett.

Gesztusokkal, mint a csavarás vagy a koppintás vezérelhetjük a telefonokat, például elindíthatjuk a kedvenc alkalmazásainkat. A gyerekek biztonságos játéka és tanulása érdekében – a Családi terek (Family Space) segítségével – korlátozhatjuk a képernyőidőt, és szabályozhatjuk, milyen netes oldalakhoz, tartalmakhoz férhetnek hozzá. A készülékeket a Smart Connecten keresztül összeköthetjük a tévénkkel, vagy más külső kijelzővel⁷, akár szinkronizálhatjuk egy PC-vel⁸. Nem kell aggódnunk, a telefonunkon tárolt adatok védve lesznek – a biztonsági beállításokat a Moto Biztonságban (Secure) kezelhetjük.

Elérhetőség: szeptember 6-tól 

  • Edge 50 Neo 8/256: 179.990 HUF
  • Edge 50 12/512: 214.990 HUF

Jogi nyilatkozatok

Bizonyos funkciók, beállítások és termékspecifikációk hálózatfüggőek lehetnek, és további feltételeknek, követelményeknek és díjaknak vethetők alá. Mindezek változhatnak előzetes értesítés nélkül. A MOTOROLA és a stilizált M Logo a Motorola Trademark Holdings, LLC bejegyzett védjegyei. A LENOVO a Lenovo védjegye. A Dolby és a Dolby Atmos a Dolby Laboratories Licensing Corporation bejegyzett védjegyei. A Snapdragon a Qualcomm Technologies, Inc. és/vagy leányvállalatainak terméke. A LYTIA és a LYTIA logó a Sony Group Corporation bejegyzett védjegyei. A Corning és a Gorilla a Corning Incorporated bejegyzett védjegyei. A Wi-Fi a Wi-Fi Alliance védjegye. A BLUETOOTH a Bluetooth Special Interest Group (SIG) védjegye. A PANTONE® színek generálása nem feltétlenül egyezik meg a PANTONE által meghatározott szabványokkal. A pontos szín érdekében tekintse meg a jelenlegi PANTONE kiadványokat. A PANTONE® és más Pantone védjegyek a Pantone LLC tulajdonát képezik. © Pantone LLC, 2024. Minden más védjegy a megfelelő tulajdonosok tulajdonában van. ©2024 Motorola Mobility LLC. Minden jog fenntartva.

Lábjegyzetek

1. Az SGS által MIL-STD-810H tanúsítvánnyal rendelkezik. Ez a készülék megfelelt az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának MIL-STD-810H szabványa szerinti tesztelésen, amely egy módszertant határoz meg a termékek környezeti terhelésekkel szembeni, ellenőrzött laboratóriumi körülmények közötti tesztelésére. Ez a tesztelés nem jelent garanciát a jövőbeni teljesítményre az említett tesztelési körülmények között. A MIL-STD-810H tesztelésben foglaltakhoz hasonló visszaélésekre a Motorola garanciája nem terjed ki.

2. A víz-, fröccsenés- és porállóságot IP68 szabványok szerint tesztelték, ellenőrzött laboratóriumi körülmények között. A készülék akár 1,5 méter mélységig friss vízbe merítve, akár 30 percig is ellenáll a beázásnak. A garancia nem terjed ki az ezen besorolást meghaladó körülményekre. Az ellenállás a normál használat következtében idővel csökken. Nem víz alatti használatra tervezték! Ne tegye ki nyomás alatt álló víznek, vagy a friss vízen kívül más folyadéknak! Ne próbálja meg feltölteni a nedves telefont! A készüléket úgy tervezték, hogy védelmet nyújtson az egy milliméternél nagyobb, szilárd, idegen tárgyak bejutása ellen. Nem víz- vagy porálló.

3. Motorola TurboPower™ 68W töltőt vagy magasabb teljesítményű töltőt igényel; ami külön megvásárolható. A készülék maximális töltési sebessége 68W; a magasabb teljesítményű töltők nem növelik ezt a töltési képességet. A turbotöltéshez az akkumulátornak alacsony töltöttségű állapotban kell lennie; és a töltési sebesség a töltés előrehaladtával lassulni fog. Minden akkumulátor-élettartamra vonatkozó állítás hozzávetőleges, és a különböző használati profilok alapján, az átlagos felhasználók tesztjein alapul (ami magába foglalja a használati és készenléti időt is), optimális hálózati feltételek mellett. A tényleges akkumulátorteljesítmény változhat, és sok tényezőtől függ, beleértve a jelerősséget, a hálózati- és eszközbeállításokat, a hőmérsékletet, az akkumulátor állapotát és a használati szokásokat.

4. Motorola TurboPower™ 15W vezeték nélküli töltőt igényel; ami külön megvásárolható.

5. A rendelkezésre álló felhasználói tárhely és memória bizonyos tényezők miatt csökkenhet, beleértve az operációs rendszert, a szoftvert és a kapacitás egy részét kihasználó funkciókat; illetve a szoftverfrissítésekkel szintén változhat.

6. A RAM Boosttal bővített RAM a telefon belső tárhelyét használja virtuális memóriaként, ami csökkenti a tárolókapacitást; használat közben kevesebb a rendelkezésre álló felhasználói tárhely; a funkció alapértelmezés szerint be van kapcsolva, kivéve, ha a felhasználó kikapcsolja. 12GB modell: 12GB fizikai RAM + akár 12GB RAM Boost (4GB alapértelmezett | 12GB maximális).

8GB modell: 8GB fizikai RAM + akár 8GB RAM Boost (4GB alapértelmezett | 8GB maximális).

A rendelkezésre álló RAM csökkenhet az operációs rendszer, a szoftver és más funkciók miatt; illetve a szoftverfrissítésekkel változhat. A funkciók piaconként eltérhetnek.

7. A Smart Connect vezeték nélküli kapcsolat csak az Android okostelefonok képernyőtükrözését (Miracast) támogató tévékészülékekkel és külső kijelzőkkel támogatott.

8. A Smart Connect elérhető a kiválasztott okostelefonokon, táblagépeken, valamint a Windows 10 és 11 operációs rendszeren. Az eszköz- és szoftverkompatibilitás teljes listájáért látogasson el a GYIK oldalra! PC-s alkalmazás letöltése szükséges. A vezeték nélküli csatlakozáshoz a PC-nek és a mobileszköznek ugyanazon a Wi-Fi AP-n (hozzáférési ponton) kell osztoznia VAGY USB-C kábelen keresztül kell csatlakoznia.

(x)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!