Megkérte Lara Croft kezét az Infogrames<br/>

Vágólapra másolva!
Félreérthetetlen ajánlatot kapott a gondokkal küszködő angol Eidos vállalat a francia Infogramestől, amely megvásárolná a játékgyártót és vele Lara Croftot is, aki jelenleg a világ legnépszerűbb virtuális személyisége.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan ugyan még nem erősítették meg az információt, de megbízható források tudni vélik, hogy a két fejlesztőcég tárgyalásokat folytat a tranzakcióról, amely során az 1 milliárd értékű Eidost megvenné az Infogrames.

Az Eidos hónapok óta küzd pénzügyi nehézségekkel, részvényeinek árfolyama sokat esett az elmúlt időszakban, amely elemzők szerint elsősorban annak tudható be, hogy a vállalatnak problémái támadtak a játékok más platformra való átültetésével.

Az ajánlat vélhetően szimpatikus az angol Eidosnak, mivel a francia Infogrames nem csupán Croft kisasszony kezére pályázik, átvenné a játékfejlesztőnél dolgozó szakembereket és művészeket is.

Amennyiben a megállapodás valóban létrejön a két vállalat között, úgy az Infogrames - 2 milliárd dollárt kitevő értékével - Európa vezető szórakoztatóipari cégévé válik.

Az Eidos iránt más vállalatok, köztük a Microsoft és a kanadai Electronic Arts is érdeklődik. Az angol fejlesztő jelenleg a Sony Playstation 2 konzoljára készíti játékait, miközben a nyáron megjelenő "Chicken Run" című film szoftverváltozatának készítési jogát is megszerezte.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló:

Korábban:

A legutóbbi Lara Croft játék leírása Újabb játékfejlesztő céget vett a MicrosoftA Microsoft felvásárolta a Bungie Software Products céget, hogy az játékokat készítsen a szoftveróriás egyelőre fejlesztés alatt álló X-Box videojáték konzoljára. A Bungie jegyzi többek között a Myth és a Marathon című játékokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről