Alkatrészhiány miatt kevesebb PlayStation 2 várható az USA-ban<br/>

Vágólapra másolva!
A Sony hivatalosan is bejelentette, képtelen lesz tartani korábbi ígéretét, nem tud október 26-án a boltokba szállítani 1 millió darabot legújabb konzoljából. A megváltozott viszonyok a karácsonyi hajrát is veszélybe sodorják: a készülékek iránti kereslet messze meghaladja majd a kínálatot.
Vágólapra másolva!

A Sony nem változtatta meg a hivatalos megjelenés időpontját, azonban közölte, csupán félmillió egységet lesz képes piacra dobni az Egyesült Államokban. Az ezt követő időszakban hetente mindössze 100 000 PlayStation 2 fog lejönni a gyártósorokról.

A vállalat képviselője, Jack Tretton elmondta, sokkal nehezebb lesz hozzájutni egy-egy játékgéphez, mint azt sokan gondolnák, ezért a Sony azt ajánlja a rajongóknak, várják meg a vásárlással a karácsonyi szezon végét.

Elemzők élesen bírálják a Sony stratégiáját, azt állítva, átgondolt kampánnyal meg lehetett volna előzni az alkatrészhiány okozta válságot. Még azok a vásárlók sem fognak hozzájutni idejében a termékhez, akik előrendeléseket adtak fel több ismert online kereskedő weboldalán, mivel a cégek zöme, a hihetetlen kereslet és a megváltozott feltételek miatt visszamondta a teljesítést.

Andrew House, a Sony elnökhelyettese közölte, a vállalat igyekszik megmenteni a helyzetet, és azon dolgozik, hogy az alkatrészellátást biztosítva felgyorsítsa a gyártást. A Sony tervei szerint december 31-ig 1,3 millió, 2001. március végére pedig 3 millió egység kerülhetne eladásra.

A hír hatására a Sony-részvények közel 10 százalékot estek az amerikai tőzsdéken, és a rossz eredmények hatással voltak a játékprogramot fejlesztő vállalatok, köztük az Electronic Arts és az Activision értékpapírjaira is, amelyek szintén veszítettek értékükből.

(ZDNN)

Ajánló:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!