A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ingyenesen elérhető a StarOffice forráskódja<br/>

Vágólapra másolva!
A Sun Microsystems hozzáférhetővé tette a StarOffice irodai programcsomagjának forráskódját, amely letölthető az internetről. A képességeiben a Microsoft termékével vetekedő szoftvercsomag immár teljesen ingyenes és nyitott.
Vágólapra másolva!

A Sun bejelentette, hogy a StarOffice több mint 9 millió sornyi forráskódja elérhető az OpenOffice.org web címen. A fejlesztők mostantól kezdve szabadon használhatják a StarOffice technológiáit, igényeiknek leginkább megfelelően - akár saját termékeiket bővítve velük, akár a StarOffice meglévő technológiáit javítva vagy éppen új szoftverkomponenseket készítve a csomaghoz.

Az OpenOffice.org az összes olyan eszközt tartalmazza, amely ahhoz szükséges, hogy a teljes StarOffice-forráskód rendelkezésre álljon a GNU General Public License architektúráján (GPL) és a Sun Industry Standard Source License-én (SISSL) belül egyaránt.

További hír, hogy a StarOffice korábbi egyedi fájlformátumát XML formátum váltja fel, amely mutatja, hogy a Sun, hűen az internet támasztotta követelményekhez, igyekszik egységesíteni szoftverei adatkezelését.

(Prím-Online)

Ajánló:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!