A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNLosonczi Dávid
13:10BirkózásAleksandr Komarov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Nem minden Linux fut a Pentium 4-es processzorokon<br/>

Vágólapra másolva!
A nyílt kódú Linux operációs rendszer több disztribúciója válik működésképtelenné, ha a szakemberek megkísérlik a szoftvercsomagokat az Intel legújabb processzorával szerelt számítógépekre telepíteni.
Vágólapra másolva!

Az operációs rendszer már a betöltést sem végzi el, mivel a rendszer alapfunkcióit tartalmazó kernel az induláskor nem ismeri fel a Pentium 4-es processzort. A Linux-forgalmazók szerint a probléma a modulban található CPU-adatbázissal van, amely nem tartalmazza az Intel új chipjének azonosítóját és más adatokat.

A RedHat és a TurboLinux már korábban felkészítette rendszereit a Pentium 4 fogadására. A két cég által kiadott legújabb kernel telepítése mellett az operációs rendszerek a leállás veszélye nélkül betöltődnek.

A többi forgalmazó közül a Caldera, a Suse, valamint a MandrakeSoft máris jelezte, hogy készül az a javítókészlet, amellyel kiegészíthető az említett processzor-adatbázis. A frissítésekre azonban várni kell, mivel azok már az új, 2001 tavaszán megjelenő Linux-kernel alá készülnek.

(ZDNN)

Ajánló:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!