Megjelent a QuickTime 5<br/>

Vágólapra másolva!
Az Apple Computer bemutatta a QuickTime digitális videólejátszó szoftver legújabb verzióját, melytől a cég azt várja, hogy visszaszerezheti az online szórakoztatóiparban korábban betöltött pozícióját.
Vágólapra másolva!

Pár évvel ezelőtt az Apple videólejátszó szoftvere rendkívül nagy népszerűségnek örvendett, hiszen a PC-s videózás beindulásakor sokan ezt a programot részesítették előnyben. Azonban az internet térnyerése óta a QuickTime háttérbe szorult a Windows Media Playerrel és a RealPlayerrel szemben.

A fejlesztők szerint a QuickTime 5-tel kisebb fájlméret mellett a korábbinál jobb képminőség érhető el. A lejátszó megújult külsővel rendelkezik, és a hamarosan megjelenő frissítéssel együtt már az MPEG-4 videótömörítési technológiát is támogatni fogja. A QuickTime most bemutatott verziójának része egy digitális műsorszórást (streaming) végző csomag is, amelytől az Apple a MOV formátum népszerűségének ismételt növekedését várja.

Szakértők szerint a következő évben dől majd el, hogy melyik vállalat lejátszója viszi el a pálmát, ugyanis a szórakoztatóipar óriásvállalatai jövőre tervezik komolyabb internetes bemutatkozásaikat, melyben óriási szerepük lesz majd a multimédia-lejátszó szoftvereknek.

(Prím-Online)

Ajánló:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről