A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Olcsó GameCube-bal száll versenybe a Nintendo<br/>

Vágólapra másolva!
A Nintendo hivatalosan is elismerte, hogy az idén novemberben megjelenő GameCube konzolja 199 dollárba, azaz 100 dollárral kevesebbe fog kerülni, mint a versenytársak játékgépei.
Vágólapra másolva!

A japán vállalat az elmúlt héten jelentette be, hogy az Egyesült Államokban november 5-én hozza forgalomba legújabb konzoljait. A dátum azért is érdekes, mert pontosan három nappal előzi meg a Microsoft Xbox megjelenését, amely hasonlóan a Sony által tavaly piacra dobott PlayStation 2-höz, 299 dollárba fog kerülni.

A Nintendo már korábban közölte, hogy riválisainál alacsonyabb árakkal kíván megjelenni a piacon. A cég indoklása szerint ennek oka az, hogy a GameCube konzol kevesebb drága alkatrészt tartalmaz, mint a PlayStation vagy az Xbox.

A konzol olcsó ára mellett a Nintendo új Pokémon és Mario játékok megjelentetésére is készül. Arra számít, hogy az említett figurák kizárólagos joga hozzásegíti a fiatalok és a családok körében elért piaci pozíció megtartásához. A GameCube továbbá összekapcsolható lesz a Game Boy legújabb változatával is, így a konzoltulajdonosok játékokat tölthetnek saját hordozható gépükbe.

A GameCube alatt futó játékszoftverek 50 dolláros áron kerülnek forgalomba.

(c|net)

Ajánló:

Korábban:

A Microsoft hivatalosan is kitűzte saját konzolja, az Xbox megjelenési dátumát. A november 8-án boltokba kerülő játékgépért a vásárlóknak 299 dollárt kell majd fizetniük. A szoftveróriás azt reméli, hogy a karácsonyi szezonra időzített marketing-hadjárat révén még idén 1 millió darabot értékesíthet a készülékből.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!