A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Athlon XP az AMD-től

Vágólapra másolva!
Az AMD marketingcsapata érdekes nevet választott a cég októberre ígért 1,5 Ghz-es processzorának. Állításuk szerint az új Athlon nem a hamarosan megjelenő új Windows miatt lett XP.
Vágólapra másolva!

A gyártó szerint az új Athlon XP-nek az elnevezésen kívül semmivel nem utal a Microsoft szintén jövő hónapban megjelenő operációs rendszerére, a Windows XP-re. Míg utóbbinál az XP rövidítés az experience szót takarja, a AMD processzorok következő generációjának fantázianeve az extra performance kifejezésből ered. Annyi azonban biztos, hogy a processzorok új elnevezése jól mutatja a cég azon szándékát, amivel saját termékeit igyekszik megkülönböztetni a rivális Intel fejlesztéseitől.

Az asztali számítógépekben működő processzorok piacát döntő mértékben uraló két cég közötti verseny a felhasználó számára legnyilvánvalóbb eredményjelzője a processzorok órajelének nagysága volt. Ezzel szemben időközben számos tesztből kiderült, hogy a dobozra írt sebesség nem minden esetben takarja a működés közbeni tényleges teljesítményt. Bár az Intel jelenlegi csúcsmodellje 2 GHz-en fut, a leggyorsabb AMD órajele pedig 1,4 GHz, a tesztelések során sok esetben az Athlon teljesített jobban.

Mivel azonban a vásárlók leginkább a terméken feltüntetett MHz alapján választottak a két cég termékei közül, ezenkívül a gyártóknak az órajel-különbség miatt sokszor radikális árcsökkentést kellett végrehajtaniuk, az AMD úgy döntött, hogy a jövőben mellőzni fogja processzorai órajelének beépítését a termékek elnevezésébe. Következő modelljeik tehát nem az Athlon 1,5 GHz, hanem az Athlon 1900+ nevet kapják, amely (Mhz-ben számolva) közelebb áll az Intel top-Pentiumjainak teljesítményéhez. A cég ezzel a fogással a számára hátrányos órajel-összehasonlítást akarja elkerülni.

[origo]

Az AMD szerint processzorai gyorsabbak az Inteléinél

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!