A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Intel: 2,2 GHz-es Xeon

Vágólapra másolva!
Az Intel mégsem adja ki szerverekbe szánt 2 Ghz-es, Foster fantázianevű Xeon processzorát, inkább a hasonló, 2,2 Ghz-es modellre koncentrál.
Vágólapra másolva!

A világ vezető félvezetőgyártója az eredeti elképzelések szerint az év végén bocsátotta volna ki 2 GHz órajelű, kétprocesszoros rendszerekbe szánt termékét. Ennek piacra dobása ugyan elmarad, de a cég bejelentése szerint 2002 elejére elkészül az eredetileg csak tavaszra időzített Xeon processzor 2,2 GHz-es változata, a Prestonia.

A váltás nem csak a piaci igényekhez való alkalmazkodást, hanem az új gyártástechnológia térnyerését is jól jelzi. Míg a Xeon processzorcsalád 2 GHz-es tagja még a 0,18 mikronos technológiával készült, a Prestoniánál már az új 0,13 mikronos eljárást alkalmazták. Ezzel a gyártási módszerrel egyetlen chipbe akár 100 millió tranzisztort is bezsúfolható és az alkotóelemek működési sebessége több mint 50 százalékkal megnövelhető.

Az Intel az év végi időszakban tervezi piacra dobni a 0,13 mikronos technikával készült Pentium 4-es processzorát, a Northwoodot.

[origo]

Az Intel átlépte a 0,13 mikronos határt

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!