A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Lindows-per: döntés a Microsoft ellen

Vágólapra másolva!
A perben eljáró bíróság elutasította a Microsoft kérelmét, amelyben a Lindows.com működésének felfüggesztését kérte a bíróságtól.
Vágólapra másolva!

A döntés az első lépés lehet a Microsoft pervesztése felé, bár John C. Coughnour bíró hangsúlyozt döntése "előzetes" jellegét. A Microsoft a névhasonlóságon túl a Windows "beszennyezésével" is vádolja a Lindows.comot, mert a cég nem tudja hibátlanul futtatni a Windows alkalmazásokat saját Lindows OS operációs rendszerén. Ezt az érvelést a bíró szintén elutasította, mondván "minden szoftverben lehetnek hibák első kibocsátásakor, e probléma ellen nyilván a Microsoft sem immunis".

A fejlesztő Wine-projekt 2002 őszén jelentette be Lindows operációs rendszerének tervezett érkezését. A Lindows OS valójában egy olyan Linux-verzió, mely képes mind Linxos, mind Windows-ra írt alkalmazások futtatására.

A jelenlegi döntésben fontos lehet a bírónak az a megállapítása, hogy esetleg a Microsoftnak sincs jogalapja a Windows márkanév használatára, hiszen első körben a szabadalmi hivatal is elutasította a név bejegyzését - majd utóbb ezt a véleményét, minden indoklás nélkül megváltoztatta, és megadta a szabadalmi oltalmat a névnek. A bíró annak a véleményének is hangot adott, hogy a Microsoft maga gyengítette ügyét azzal, hogy korábban nem tett jogi lépéseket azon cégek ellen, amelyek nevükben vagy termékük megnevezésében használták a "Win"-t vagy "Windows"-t.

Korábban:

Lindows: Linux és Windows egybegyúrva

Folytatódik a Lindows-per

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!