A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Másolhatatlan CD-vel kísérletezik a JVC

Vágólapra másolva!
A japán JVC egy játékfejlesztő céggel közösen olyan másolásvédelmi technológiát dolgozott ki, amely lehetetlenné teszi a CD-ROM-ok másolását hagyományos CD-író meghajtókban.
Vágólapra másolva!

A JVC a szintén szigetországbeli székhelyű, videojátékokat készítő Hudson Softtal közösen dolgozta ki a Root elnevezésű technológiát, amely lehetetlenné teszi a CD-ROM-ok lemásolását. A technológiát használó kompaktlemezeken olyan rejtett titkosítási eljárást alkalmaznak, amelynek kulcsait a hagyományos CD-ROM meghajtók ki tudják olvasni a lemezekről, azonban a CD-R/RW meghajtók nem képesek a másolatokat tartalmazó lemezekre írni, ezáltal azok gyakorlatilag használhatatlanok.

A lemezek tartalmának kiolvasásához szükséges kulcsok lemezenként eltérőek, ráadásul elhelyezkedésük is minden esetben eltérő - közölték a fejlesztők. A Root technológia alkalmazási körét a CD-ROM-ok mellett a jövőben egyéb adattároló médiumokra, többek között DVD-kre is ki lehet majd terjeszteni. A JVC CD-gyártó üzletágán keresztül fogja értékesíteni a másolásvédelmi eljárást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!