A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Chip nem száll ki a ringből

Vágólapra másolva!
A Chip Számítástechnikai Magazin jelenlegi helyzetét ismertette a Vogel Burda Communication Kft. ügyvezetője, Carsten Gerlach egy mai sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

A múlt héten megjelent hírek szerint A Chip, a PC Guru, a Magyar Műszaki Magazin és a Playtime számítástechnikai lapok szerkesztőgárdája szakított német többségi tulajdonban levő kiadójával a Vogel Publishinggel és a lapokat új néven jelenteti meg hamarosan. Ennek ellenére a Chip Magazin nem szűnik meg. Ez volt a legfőbb üzenete a sajtótájékoztatónak, amelyet a Vogel Publishing Kft, illetve a Vogel Burda Communications Kft. szervezett. A korábbi információkat kiegészítve, jelenleg két fontos lépésról tájékoztatták a sajtó képviselőit.

A német kiadó nem kívánja veszni hagyni eszközeit és lapjait, ezért jogi lépéseket tesz a cég korábbi ügyvezetője ellen. A rendezvényen a magyar Chip Magazin folyamatos megjelenéséről biztosították az olvasókat és a hirdetőket. A Chip októberi számáról egyelőre annyit lehet tudni, hogy több szoftvert, és valószínűleg kevesebb írott információt tartalmaz majd, Ennek oka, hogy a lapot jelenleg egy ideiglenes szerkesztőség szerkeszti, s még a leendő főszerkesztőt sem találták meg. A PC Guru játékmagazin októberi száma kimarad, de novemberben újratervezve kerül a újságárusokhoz. A konzoltulajdonosok bánatára a Vogel által korábban kiadott Playtime! Magazin veszteséges működése miatt megszűnik.

A Vogel képviselői hisznek a magyar informatikai piac feltámadásában és bizakodnak abban, hogy az olvasók hűségesek maradnak az 1988 óta megjelenő Chip Magazinhoz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!