Noteszgép helyett winchester

Vágólapra másolva!
Bevett módszer hosszabb utakra digitális kameránk mellé fél tucat memóriakártyát, esetleg egy komplett noteszgépet cipelni, hogy bírjuk kapacitással. Az egyik megoldás felettébb drága, a másik még nehéz is. Van azonban kényelmesebb, a feladathoz illő útitárs is.
Vágólapra másolva!

Minek cipeljünk egy egész noteszgépet, ha bőven elegendő a merevlemezt és a kártyaolvasót magunkkal vinni? A bökkenő csak az, hogy ezek külön nem működőképesek - illetve talán mégis. A Super DigiBint CompactFlash kártyaolvasó, 2,5 collos, 20 GB-os merevlemez és lítium-ion akkumulátor alkotja, amelyet éppen erre az igényre fejlesztettek ki. Opcionális adapterekkel SmartMedia, MultiMedia, Secure Digital, Memory Stick kártyák fogadására is alkalmassá tehető a készülék, amely 60 és 80 GB-os változatban is kapható.

Forrás: ORIGOA LeadingSpect Super DigiBin W/20GB HDD kis mérete és tömege okán - kisebb egy discmannél - akár a fotósmellény zsebében is hordozható, az ütődésveszély csökkentésére műbőr tokot mellékelnek.

Kék háttérvilágítású, monokróm kvarckijelzőn követhetjük nyomon az eseményeket és a szabad területet. Az angol nyelvű kezelési útmutató erősen javallja, hogy fejlesszünk tovább a legújabb firmware verzióra a helyes működés érdekében, ez letölthető a gyártó weboldaláról.

Négy alapvető műveletet ismer a készülék: másolás kártyáról DigiBinre és fordított irányban, törlés kártyáról, illetve a DigiBin merevlemezéről. Ezekkel az alapműveletekkel akár heteket kihúzhatunk háttértár nélkül, alkalmanként töltve fel a telefényképezett memóriakártya tartalmát a gyakorlatilag végtelen kapacitású merevlemezre. A művelet csak egy gombnyomást igényel, s automatikusan elnevezett könyvtárak jönnek létre minden feltöltéskor. Hetvenperces folyamatos aktív használatot bír az akkumulátor, ez idő alatt mintegy 8,2 GB adatot tudunk begyűjteni, nem számítva a kártyacsere időtartamát. A világszerte használható töltő-adapter mellett találunk a csomagban autós, szivargyújtóra csatlakoztatható adaptert is.

Számítógépközelbe érve USB 1.1 csatlakozáson szabadulhatunk meg az összegyűlt adatmennyiségtől, ami - ha csordultig töltöttük a merevlemezt - bizony számításaink szerint három és fél órás művelet. Ez az, amit kicsit méltánytalannak éreztünk a nem elhanyagolható árhoz és a nagy kapacitáshoz viszonyítva. Remélhetően a gyártó is ráébred arra, hogy egy USB 2.0-s csatlakozás lényegesen vonzóbbá teheti a terméket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!