A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Westel: nyárig ingyenes WLAN-szolgáltatás

Vágólapra másolva!
A Westel a közeljövőben tovább bővíti vezeték nélküli helyi hálózatainak számát az országban, s a WLAN-okon keresztül nyárig ingyen lehet internetezni.
Vágólapra másolva!

A Westel első, ingyenesen használható, kísérleti vezeték nélküli hálózatát a Ferihegyi repülőtér 2B terminálján indította be tavaly november végén. A társaság azóta további 27 WLAN-t üzemeltet az ország különböző pontjain - javarészt Westel üzletekben és környékükön -, s további elérési helyek (ún. hot spotok) bekapcsolása várható. A vezeték nélküli helyi hálózatokon keresztül az erre alkalmas kézi vagy hordozható számítógéppel rendelkező felhasználók az internetre kapcsolódhatnak széles sávon. A Westel WLAN-jai a 802.11b szabványt támogatják, mely a hot spotok és az eszközök között legfeljebb 11 Mb/s-os adatátviteli sebességet tesz lehetővé, amelyet természetesen befolyásol az aktív felhasználók száma, illetve az adott helyszín adottságai is.

A Westel WLAN-okhoz való hozzáférést a vállalat a tervek szerint június-július tájékáig díjmentesen biztosítja, ezt követően a szolgáltatást Westel SIM-kártyákkal rendelkező havidíjas előfizetők havi számlájukon, a feltöltőkártyás ügyfelek pedig egyenlegük feltöltésével vehetik igénybe (SIM-kártya fogadására alkalmas WLAN-eszközről). A társaság által üzemeltetett vezeték nélküli hálózatába SIM-kártya nélküli drótnélküli eszközzel rendelkező felhasználók, illetve más mobilcégek ügyfelei bankkártyás fizetés után csatlakozhatnak.

A konkurens Pannon GSM január végén indította be saját WLAN-jait, amelyekre a társaság budaörsi Terraparkban lévő központjának közelében, illetve a Ferihegyi repülőtér 2B termináljának business váróiban ingyenesen vehető igénybe április végéig.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!