Internet: kombi csomagok a szolgáltatóknál

Vágólapra másolva!
Márciustól több szolgáltató a telefon- és az internetköltséget egyben tartalmazó dial-up díjcsomagokat dobott piacra. Míg az informatikai tárca az internetpiac jelentős bővülését várja a kombi díjcsomagoktól, egyes cégek nem terveznek hasonló csomagokat.
Vágólapra másolva!
DigitÁlom - könyvek az internetrőlhttp://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/kategoria.html?kat.id=CA1149%26tag=1

A hagyományos kapcsoltvonali internet-elérés elterjedt számlázási módja szerint az előfizetők két irányba számláznak: az internetszolgáltatónak az internettarifát fizetik, míg a kapcsolat alatt használt telefonköltségről kiállított számlát a távközlési szolgáltató postázza ki. Több internetszolgáltató nemrégiben új, a két típusú költséget egy számlán tartalmazó díjcsomagokat vezetett be, ezeknél a felhasználó a netezés teljes költségét az internetszolgáltató irányába fizeti. Ezen konstrukciókhoz adalék, hogy az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) a csomagok percdíjait állami költségvetési pénzből dotálja. A támogatás egyébként a szaktárca tavalyi évben elindított, idén tavasszal pedig módosított internettámogatási rendszerébe illeszkedik. A minisztériummal első körben az Inter.net, a GTS-Datanet, a VivaNet, a Vivendi, az Enternet és a Profinter írta alá a dotációról szóló megállapodást, Kovács Kálmán informatikai miniszter elmondta: a tárca a többi szolgáltató felé is nyitott. A tárca szerint az új díjcsomagokkal megvalósul Medgyessy Péter miniszterelnök februári ígérete, miszerint a kormány újabb piaci beavatkozása segítségével márciustól 25 százalékkal csökkennek az internetezés költségei.

Egy számlán megjelenő csomagok néhány szolgáltatónál:
(Április első hete)

Forrás: ORIGO

GTS-Datanet: A 15 órás csomag további 5, a 40 órás csomag további 10 órás internetezést tartalmaz
Az Inter.net április közepén vezeti be az új csomagokat
A Vivendi 200 órás csomagja 0-24-ig igénybe vehető



Axelero ADSL ajánlatok/internet_ajanlat/index.html

A salgótarjáni Profinternél és az Enternetnél április elején folyamatban volt a konstrukciók piaci bevezetése. Több szolgáltató - így az Euroweb és az Interware - nem tervezi a kombi díjcsomagok bevezetését, utóbbi szerint a dial-up ma már piacképtelen, hiszen lassú és az ára magas a korlátlan és gyors kapcsolatot kínáló szélessávú elérésekéhez viszonyítva. - Egy kifutó termékre senki nem ruház be szívesen - közölte a vállalat illetékese, aki szerint ennek az eléréstípusnak csak ott van létjogosultsága, ahol nincsen lehetőség például ADSL-re. - Ezen túlmenően szintén probléma a telefondíj kiszámlázása - tette hozzá.

(Az [origo] kiadója az Axelero Internet Rt.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről