Vágólapra másolva!
Milyen nyilatkozatokat adott volna Mohamed Szaed al-Sahaf iraki tájékoztatási miniszter, ha éppen Napóleon, vagy a Csillagok háborúja sötét erőinek szolgálatában állt volna? Többek közt ez is kiderül a honlapról, mely a politikus köré igyekszik kultuszt teremteni.
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGOAz iraki háború alatt vált emblematikus figurává a helyi kormányt a külföld és a sajtó előtt képviselő tájékoztatási miniszter. A nemrégiben indult welovetheiraqiinformationminister.com weboldal a politikus számos, az elmúlt hetekben adott nyilatkozatának összegyűjtése mellett különböző eszközökkel karikírozza a minisztert. Az iraki rezsim utolsó napjaiban is a győzelmet hirdető al-Sahafot több történelmi helyzetben ábrázolják a honlap készítői, így végső sikerről és London ostromáról "nyilatkozik" Waterloo alatt, mint Napóleon "szóvivője", vagy a normandiai partraszállás ideje alatt jelenti ki a német fél nevében, hogy Franciaország földjére amerikaiak soha nem teszik a lábukat.

Emellett a welovetheiraqiinformationminister.com olvasói jelöléseket adhatnak le arra, hogy a minisztert mely színész alakíthatná a leghitelesebben. A szerkesztők erre leginkább Sydney Pollack-ot, vagy Roshan Seth-et tartják a legalkalmasabbnak - áll a képekkel illusztrált oldalon, de többek szerint Dustin Hoffman, vagy Alan Arkin is könnyedén a bőrébe bújhatna.

DigitÁlom - könyvek az internetrőlhttp://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/kategoria.html?kat.id=CA1149%26tag=1

Az április 10. óta ismeretlen helyen tartózkodó al-Sahaf személyéhez kapcsolódó híreket is tartalmazó honlap a hónap elején indult. Néhány nappal az indulás után a látogatók nagy száma miatt néhány napig elérhetetlennek bizonyultak az oldalak, működtetői azóta javították a problémát. A weboldalon különös emléktárgyak, így a tájékoztatási miniszter idézeteivel díszített póló és bögre megvásárlására is lehetőség nyílik. A "rajongói honlapot" néhány New York-i fiatal működteti.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről