A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tönkretennék a letöltögetők számítógépeit

Vágólapra másolva!
Egy amerikai szenátor radikális módszerrel fékezné meg az internetes zenekalózkodást. Elképzelése szerint egyszerűen használhatatlanná kellene tenni azokat a PC-ket, melyeken illegálisan másolt zenékre bukkannak a hatóságok.
Vágólapra másolva!

Orrin Hatch republikánus szenátor, az amerikai képviselőház Igazságügyi Bizottságának elnöke a szervezet keddi meghallgatásán vett részt, melyen zeneipari vezetők is képviseltették magukat. A meghallgatás egyik vitája során Hatch arról érdeklődött a jelen lévő informatikai szakértőktől, hogy kivitelezhető-e egy olyan módszer, melynek segítségével az interneten keresztül tönkretehetnék az illegális fájlcserélő szolgáltatásokat használó internetezők számítógépeit. A szenátor úgy véli, "ez az egyetlen mód arra, hogy megtanítsuk az embereket a szerzői jogok figyelembe vételére". Hatch a meghallgatáson elmondta: elképzelései szerint két figyelmeztetést kellene kiküldeni a szerzői jogokat sértő fájlokat tartalmazó számítógépek tulajdonosainak, s ha ezek hatására nem hagyna fel a zenék és mozifilmek letöltésével, sort kerítenének az adott PC tönkretételére, vagy károsítására. A szenátor úgy véli, ha néhány százezer ember illegális fájlcserélő számítógépét ilyen módon működésképtelenné tennék, az egész online közösség komolyan venné a szerzői jogokat. Orrin Hatch egyébként maga is írt már zeneszámokat, s ezek jogdíjaiból a múlt év során 18 ezer dollár jövedelemre tett szert - állítja.

Az eseményen Randy Raaf, a peer-to-peer hálózatok visszaszorítására szolgáló technológiákat fejlesztő amerikai MediaDefender cég vezetője úgy nyilatkozott, az iparágban senki sem érdekelt a felhasználók számítógépeinek tönkretételében. Partrich Leahy szenátor, a bizottság egyik demokrata tagja egyetért az elnök azon törekvéseivel, hogy meg kell védeni a szerzői jogok tulajdonosait, ám úgy véli, Hatch elképzelései túl drasztikusak - nyilatkozta. Leahy szerint egy ilyen rendszer megalkotása még a jelenleginél is nagyobb problémát okozna.

A tavalyi év során egy demokrata szenátor, Howard Berman olyan javaslatot terjesztett be az amerikai törvényhozás elé, amely lehetővé tenné, hogy a szerzői jogok tulajdonosai legálisan hackertámadásokat hajthassanak végre az illegális zene- és képfájlokat forgalmazó felhasználók számítógépei ellen. Ugyanakkor jogi szakértők felhívták a figyelmet arra, hogy a törvényi szabályozást sértené, ha a szerzői jogok tulajdonosai a zene-, vagy mozikalóz felhasználók ellen internetes támadásokat hajtanának végre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!