A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Új játéktelefon a Nokiától

Vágólapra másolva!
Néhány hete kapható a Nokia új mobilja, amely kinézetre egy Game Boy zsebkonzollal mutat közeli rokonságot. A fura szerkezetben MP3-lejátszó és rádió található, továbbá Java-programok futtatására is képes. Alapos próbának vetettük alá.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]A finn mobilgyártó 2001 vége tájékán jelent meg egy nagyon furcsa kinézetű telefonnal, s az 5510-es jelű modell azóta is az egyik legkülönösebb termékének tekinthető. Ez a meglehetősen vaskos, a legkevésbé sem áramvonalas külsejű készülék kék és bordó színekben volt kapható. A telefon a nem a szokásos álló, hanem fekvő módban elhelyezett kijelzővel rendelkezik, amelynek két oldalán egy teljes QWERTY billentyűzetet tartalmaz, továbbá integrált MP3/AAC-lejátszóval és FM-rádióval is rendelkezik. Közel másfél év után vélték úgy a Nokia főnökei, hogy itt az idő az 5510-es utódjának piacra dobására: az idén nyáron piacra dobott 3300-jelű modell számos funkcióját tekintve hasonlít elődjére, ám elég sok mindenben el is tér attól.

Kinézet

Kamerás mobilok párbaja/techbazis/mobil/20030708parbaj.htmlTeszt: a Nokia új chatmobilja/techbazis/mobil/20030701teszt.html5100: túlélőmobil és zseblámpa a Nokiától/techbazis/mobil/20030318nokia.htmlMobiltelefon linkek a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/ipar_es_mezogazdasag/ipar,_iparugy/hirkozlestechnika,_tavkozles/telefon/mobiltelefonok/

A 3300 egyébként jóval stabilabb és tetszetősebb felépítéssel bír, mint elődje, azonban nem is kellett előlapjára zsúfolni egy teljes alfanumerikus billentyűzetet a dizájnereknek. Az új változat 30 grammal könnyebb a 155 gramm tömegű elődnél, és bár zsebre rakni a 3300-t sem lehet, ez a készülék kompaktabb méretekkel bír, mint az 5510-es. Bizonyára nem véletlen, hogy a Nokia 3300 kinézetre nagyban hasonlít a gyártó N-Gage nevű, fejlett zsebkonzolként és mobiltelefonként egyaránt funkcionáló, idén karácsony előtt megjelenő termékére, amellyel az újságokban vagy akár a termék már működő weboldalán találkozhattak az érdeklődők.

Kezelés

Noha a kétsávos készülék a mostanság megjelent Nokia telefonokéval azonos menüvel rendelkezik, kezelése meglehetősen nehéz, mivel a billentyűk kiosztása teljesen eltér a megszokottól, ami elég zavaró például SMS-ek gépelésekor. Sajnos a számbillentyűk színe és megvilágítása miatt nappali fényben nehezen vehető ki, hogy épp melyik gombot nyomjuk le. A megszokást követően szerencsére már egyszerűen elboldogul bárki a kezeléssel, amely a mobil kialakításából adódóan a tulajdonos mindkét kezét igénybe veszi.

MIDI-csengés, WAP és egyebek

Forrás: [origo]

A Nokia 3300 támogatja a GPRS adatátvitelt, azonban modemként nem használható, a csomagkapcsolt adatátvitel ezen készülékben csak WAP-ozásra és MMS-küldésre/fogadásra szolgál. Bár a telefon rendelkezik beépített e-mail klienssel is, ez SMS-en keresztül küldi tovább üzeneteinket, így például képet nem lehet rajta keresztül továbbítani (csak egy e-mail címre küldött MMS-ben). A telefon XHTML oldalak megjelenítésére alkalmas WAP 1.2.1 mikroböngészővel rendelkezik.

A 3300 telefonkönyvében és naptárjában legfeljebb 250-250 bejegyzést tárolhat a felhasználó, de a telefon számológéppel, stopperrel és visszaszámlálóval, valamint a tennivalóinkat rögzítő listával is rendelkezik. Memóriájában eleve egy rakat többszólamú MIDI csengőhang található, ezeket akár 50 további csengéssel egészítheti ki a tulajdonos. 720 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátorával 4-5 napon át használható, de természetesen az integrált rádió és az MP3-lejátszó gyakori használata jelentősen csökkenti a rendelkezésre állás idejét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!