Makrófotó-pályázat indul

Vágólapra másolva!
Legújabb, szeptemberi pályázatunkra digitális fényképezőgéppel készített makrófotókat várunk a nevezőktől.
Vágólapra másolva!
[origo] Digifoto/techbazis/digifoto/index.htmlKatalógus: linkek a digitális fotózásrólhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/ipar_es_mezogazdasag/ipar,_iparugy/muszeripar,_muszertechnika/optika._foto-_es_filmtechnika/fototechnika/digitalis_fenykepezes/

Vasárnap lezárult a DigiFoto rovat augusztusi fotópályázata, melyre éjszakai fényképeiket küldhették be a résztvevők. A beérkezett felvételeket szeptember első hetében bírálja el egy háromtagú zsűri, melynek tagjai: Német Dániel, a Magyar Narancs fotóriportere, Brezina Zoltán fotográfus és Barakonyi Szabolcs, az [origo] fotósa. A legjobb képek beküldőit azonnali internethozzáférés-csomagokkal és DVD-filmekkel díjazzuk.

Szeptemberben új témával folytatódik a fotópályázat: a hónap végéig makrófelvételeket várunk. A versenyzők ezenfelül gyakorlatilag szabad kezet kapnak, a képeken bármilyen kisméretű tárgy, előlény stb. látható felnagyítva. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a makrófotók elkészítése a szokásosnál pontosabb technikai kivitelezést, esetleg állvány használatát is igényli, hogy a kész fotó ne legyen életlen, bemozdult, alul- vagy túlexponált.

A versenyen csak digitális fényképezőgéppel készített képek vehetnek részt, szkennelt fotók nem. A fotókat JPEG formátumban kell beküldeni, és a fájloknak tartalmazniuk kell az ún. EXIF (Exchangeable Image File Format) információkat is (a manapság kapható kamerák zöme automatikusan elhelyezi ezeket a képfájlokban). A versenyen részt vevő fotók felbontása minimum 640x480 pixel kell legyen, s a pályázatra egy versenyző legfeljebb két fotót küldhet. A képeket szeptember 30-án éjfélig lehet eljuttatni e-mailen az [origo] szerkesztőségébe. Kérjük a fotókat tartalmazó e-mailbe írják bele nevüket és a kép címét is!

A beérkező képeket hivatásos fotósokból álló zsűri bírálja majd el, a legjobb felvételek készítőit pedig DVD-filmekkel és azonnali internet-hozzáférés-csomagokkal díjazzuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!