Új Pentium 4 processzort jelentett be az Intel

Vágólapra másolva!
Kedden megnyitott fejlesztői konferenciáján az Intel bemutatta Pentium 4 processzorának új, nagyobb teljesítményű változatát, amellyel kifejezetten az igényes felhasználókat kívánják megcélozni.
Vágólapra másolva!
Az Intel Magyarország vezetője volt vendégünk/vendegszoba/20030411ujteruletek.html

Az őszi amerikai Intel Developer Forumon (IDF) a lapkagyártó bemutatta legújabb, Extreme Edition jelzésű Pentium 4 processzorát. Az elnevezés egy 3,2 gigahertzen működő processzort takar, amelyet azonban a típusnál szokásos 512 kilobájtos helyett 2 megabájt nagyságú másodlagos gyorsítótárral látnak el a teljesítmény fokozása érdekében.

A gyorsítótár bővítését a gyártó azért tudta viszonylag egyszerűen kivitelezni, mert a lapka ugyanazon alapokra épül, amelyre az Intel nagy teljesítményű hálózati kiszolgálókba szánt Xeon MP processzora, amely szintén 2 megabájt másodlagos cache-sel bír. Ugyanakkor az új Pentium 4 a Xeon lapkától eltérő tokozást visel, és nagyobb órajelen működik. Az Intel egyelőre annyit árult el az új lapkáról, hogy azzal az igényes, illetve a videojáték-mániás felhasználókat kívánják megcélozni. A társaság még nem hozta nyilvánosságra a processzor árát, csupán annyit közölt, az Extreme Edition nem éppen olcsó típus lesz. A rivális AMD néhány nap múlva fogja bemutatni új Athlon 64 processzorát, amely teljesítményét tekintve az Intel új Pentium 4-es lapkájának vetélytársa lesz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről