A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Február elején érkezik az új Pentium 4

Vágólapra másolva!
Az Intel február 2-án fogja piacra dobni Pentium 4 processzorcsaládjának legújabb, jelenleg Prescott kódnéven ismert, multimédiás PC-kbe szánt tagját.
Vágólapra másolva!

A Prescott kódnevű új lapka már 90 nanométeres gyártási eljárással készül majd, s az eredeti Pentium 4-hez képest kibővített multimédiás utasításkészletet szerelik fel. A legújabb Pentium 4 lapka 1 megabájt másodszintű gyorsítótárral rendelkezik, s várhatóan 3,4-4 Ghz körüli órajelű változatban kerül majd piacra.

Az újfajta processzort egy újfajta védelmi technológiával is felvértezik, amely meggátolja, hogy a különböző szoftverekben esetleg felbukkanó szoftverhibák kiaknázásával ún. puffertúlcsordulást idézzenek elő illetéktelenek a számítógépen, s hajtassanak végre kártékony kódokat azon. Ez a funkció azonban csak egy, a Windows XP-hez az idei év második negyedévében megjelenő frissítés telepítése után lesz elérhető. A Prescott-lapka Tejas kódnevű utódja az Intel tervei szerint körülbelül egy évvel később kerül majd piacra, s ekkorra tervezi a chipgyártó egy új lapkakészlet bevezetését is, amelyet kiemelkedő audiofunkciókkal vérteznek fel, s vezeték nélküli elérési pontként is funkcionál majd. Az új technológiákra alapozva számos gyártó tervezi kifejezetten a nappalikba szánt, digitális videorekorderként is használható multimédiás PC-k piacra dobását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!