A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kénytelen nevet változtatni a Lindows

Vágólapra másolva!
Új nevet keres az operációs rendszeréről ismert amerikai Lindows. A társaság a Microsofttal folytatott hosszas jogi csatározások után jelentette be a kényszerű névváltást.
Vágólapra másolva!

A Linux-alapú, ám windowsos szoftvereket is futtatni képes operációs rendszert fejlesztő vállalat bejelentése szerint jövő héten hozzák nyilvánosságra a társaság új nevét, melyet az Egyesült Államokon kívüli működésük során használnak majd. A lépés előzménye, hogy a Microsoft 2001 óta több pert is indított a társaság ellen mondván: a Lindows név használata az informatikai terén sérti a redmondi óriáscég által a Windows márkanévre bejegyzett szabadalmat. Korábban több európai ország bírósága a Microsoft javára döntött az ügyben, múlt héten pedig egy amerikai bíróság elutasította a Lindows azon keresetét, mellyel a a cég a Microsoft további nemzetközi jogi lépéseit akarta megakadályozni.

A Lindows döntése csak az Egyesült Államokon kívüli működést érinti. A cég bejelentése szerint tovább folytatja jogi küzdelmét a Lindows név használata érdekében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!