Kapacitást bővít a Vodafone

Vágólapra másolva!
A Nokia megállapodást kötött a Vodafone-nal, melynek értelmében a vállalat az adótornyok kapacitásának bővítését biztosító mikrohullámú rádiórendszert szállít a magyar mobilszolgáltatónak.
Vágólapra másolva!

A Nokia Flexi Hopper Plus segítségével növelhető az adótornyok közötti adatátvitel kapacitása, és felével csökken az elfoglalt sávszélesség. Magyarországon a Nemzeti Hírközlési Hatóság március végén közzétett adatai szerint a három mobilszolgáltató összesen 8 millió 16 ezer előfizetést tartott nyilván február végén. Februárban 37 ezerrel emelkedett az előfizetők száma, 0,5 százalékkal januárhoz képest.

A vizsgált időszakban a Vodafone piaci részesedése az előfizetésekből 17,04 százalékra, a Westel Mobilé 47,59 százalékra nőtt, a Pannon GSM részesedése 35,36 százalékra csökkent. A január végi előfizetések száma 14,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A forgalmazásban részt vevő előfizetések száma 6 ezerrel, 7 millió 408 ezerre emelkedett februárban. A piaci részesedések a forgalmazásban részt vevő előfizetések száma alapján a következőképpen alakultak: Westel Mobil 47,73 százalék, Pannon GSM 35,24 százalék, Vodafone 17,03 százalék.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről