A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Passport, a Microsoft elektronikus pénztárcája

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Felmérések szerint az online áruházakban a vásárlók 28 százaléka hagyja ott fizetés előtt a telepakolt virtuális bevásárlókosarát. A Microsoft úgy véli, ennek oka nem más, mint a tranzakció lebonyolításához szükséges jókora online kérdőív, amelytől a vásárlók idegenkednek, vagy egyszerűen csak unják, hogy ugyanazokat az adatokat egymás után több virtuális áruházban is ki kell tölteniük.

Ezt a problémát hidalják át a különféle elektronikus pénztárcák, amelyből a Microsoft Passport néven fejlesztette ki saját verzióját. Egy elektronikus tárcában mindössze egyszer kell eltárolnunk a szükséges adatokat, és a továbbiakban ez az apró digitális eszköz végzi el helyettünk az online tranzakciók adminisztratív részét.

Eddig több, mint 50 elektronikus kereskedő csatlakozott a Passport rendszerhez, többek között olyan "óriások" is, mint a barnesandnoble.com, a CDNOW.com és a Dell Computer. Ennek köszönhető, hogy a Passport máris 40 millió regisztrált felhasználóval büszkélkedhet. Bár a regisztráció már most folyik, a szolgáltatás csak 2000-től kezdve fog működni.

A kereskedők 2000 márciusáig díjtalanul vehetnek részt a rendszerben, utána pedig egy egyelőre még nem meghatározott mértékű éves szolgáltatási díjat kell fizetniük.

(InternetNews)

Ajánló:

A Microsoft online elektronikus pénztárcája

Korábban:

A Novell a New York-i Metropolitan Pavilionban rendezett bemutatóval útjára indította digitalme névre hallgató új személyazonosság-felügyeleti szolgáltatását, és a hozzá tartozó azonnali üzenetküldő rendszert.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!