Kézírást mobilon továbbító toll az Ericssontól

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Chatpen CHA-30 jelű eszköz lehetőséget teremt az SMS, fax, e-mail és adatszolgáltatások egészen újfajta változatait alkalmazására. Például nyomtatott katalógusból közvetlenül lehet majd termékeket rendelni, formanyomtatványok segítségével pedig lehetséges lesz az adatgyűjtés vagy akár a szerződések aláírása a távolból. Az azonnali repülőjegy-rendeléstől a pizza-rendelésig bármi lehetővé válik a Chatpennel.

Bár a Chatpen ugyanúgy néz ki, és ugyanúgy ír, mint egy hagyományos toll, képes saját helyzete meghatározásra a papírra nyomtatott, szabad szemmel alig látható pontozás, és egy, a tollba beépített infra-kamera segítségével. Ezt az információt a Bluetooth és a GPRS mobil telefon továbbítja. A fogyasztók a szöveges SMS vagy e-mail mellett ezen túl kézzel írott üzeneteket is küldhetnek. Bármit, amit leírunk vagy lerajzolunk azonnal elküldhetünk, így üzeneteink személyesebbé vállnak és a latin ábécétől eltérő írásokat is használhatunk

A termék várhatóan jövő év első negyedévében kerül piacra.

[origo]

Ajánló:

Korábban:

A Palm bemutatta legújabb kiegészítőjét, amely rádiókapcsolaton keresztül kommunikáló Bluetooth chipet tartalmaz. A parányi kártyácskával kéziszámítógépünket kábelek nélkül kapcsolhatjuk mobiltelefonunkhoz vagy éppen a legközelebbi nyomtatóhoz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről