[origo]: 567 ezer látogató, több mint 3 millió letöltött oldal szerdán

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Egy átlagos napon 350 ezren keresik fel az [origo]-t, és mintegy másfél millió oldal információt töltenek le. Az Egyesült Államokat ért támadás előtt a portál látogatottsági rekordja 372 ezer látogatás és 1 millió 645 ezer letöltött oldal volt. A terrortámadás első napján a Webaudit.hu mérései szerint 443 ezerre emelkedett a látogatások száma, az oldalletöltések mennyisége pedig 1 millió 869 ezerre. A katasztrófát követő napon, vagyis szeptember 12-én 567 ezer látogatás során 3 millió 152 ezer oldalt hívtak le az [origo] szervereiről.

Szerdán csak az amerikai eseményekkel kapcsolatos hírekből közel másfélmillió oldalt böngésztek át az internetezők. Egy átlagos napon 70-80 ezer híroldalt olvasnak el, vagyis 18-20-szoros növekedés következett be.

Ráadásul a Webaudit közleménye szerint ezen a napon két műszaki probléma is adódott, ami befolyásolta a méréseket, ezért ezeknek a mutatóknak mintegy tíz százalékkal magasabbnak kellene lenniük.

A második leglátogatottabb portál, az Index.hu nézettsége szintén meredeken emelkedett: hétfőn 1 millió, kedden 1 millió 455 ezer, szerdán pedig 1 millió 596 ezer oldalt töltöttek le a szervereiről, 211 ezer, 327 ezer, illetve végül 345 ezer látogatás során.

A mérési technikából adódóan nem lehet megállapítani, hogy a több százezer látogatás pontosan hány látogatót takar. A Webaudit ugyanis úgynevezett sessiont mér, ami látogatásnak tekinthető: ha valaki például délelőtt és délután is megnézi ugyanazt az oldalt, az két sessionnek számít. Vagyis a fenti mutatókban az ismétlődések is benne vannak, viszont a vezető internetes tartalomszolgáltatók látogatottsága ezzel együtt is olyan mutatókat produkált, amelyek mindenképpen bekerülnek a magyar internet történelemkönyvébe.

[origo]

Az amerikai krízis rekordforgalmat generált az interneten

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről