A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Katasztrófa után: csalás és nemzeti érzés a neten

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az ügyeskedők

Több egyesült államokbeli szervezet arra figyelmeztet, hogy a terroresemények után számos hamis e-mail kering, melyek adományozásra és a segélyszervezetek támogatására szólítják fel a polgárokat. A csalók elektronikus levelek tömegeit küldik ki, emellett több információs honlapot is felállítottak. A szélhámosok rendkívül gyorsan reagáltak a tragédiára, egy szakértő szerint az első kéretlen e-mailek a két torony összeomlását követő egy órán belül megjelentek.

A módszerek a készpénzes felajánlásoktól a bankszámlaszámot felhasználó elektronikus fizetési módszerekig terjednek. A csalók egy-egy online tranzakció során nemcsak a felajánlott összeggel rövidíthetik meg a segíteni vágyót, de számlájuk adatait is megszerzik.

A különböző segélyszervezetek és a frissiben megalakult alapítványok mellett a Nemzetközi Vöröskeresztre is történt hivatkozás. Számos szervezet arra figyelmezteti a segíteni szándékozókat, hogy felajánlást kizárólag olyan helyre juttassanak el, amely hiteles és teljes biztonsággal azonosítható. A Vöröskereszt szóvivője elmondta, hogy a szervezet a csalások ellenére lehetőséget biztosít online adományozásra, de egyben a kellő elővigyázatosságra is figyelmeztet.

Egy amerikai kéretlen kereskedelmi e-mailek elleni iroda munkatársa felhívta rá a figyelmet, hogy ilyen jellegű levelezés bonyolítása a felhasználó kifejezett igénye nélkül ellenkezik mind az amerikai, mind a legtöbb európai törvényi szabályozással.

Nemzeti büszkeség

A pénzszerzési próbálkozások mellett az utóbbi napokban a világ számos e-mail fiókjába eljutottak olyan levelek, melyek az amerikaiakat kitartásra és összefogásra buzdítják. A levelek küldői nemzeti lobogók kitűzésére, gyertyagyújtásra és a nemzeti színek viseletére kérik fel honfitársaikat, ezzel demonstrálva az Egyesült Államok valódi egységét.

A feladók természetesen azt is kérik, hogy aki megkapja az e-mailt, az minél több címre küldje tovább. Az ilyen és ehhez hasonló körlevelek elején végeláthatatlan címlisták terjeszkednek, a spammelők számára remek alkalmat biztosítva arra, a birtokukban levő címek számát tovább szaporítsák.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!