Vágólapra másolva!
A Konica Minolta bemutatta legújabb felsőkategóriás kompakt digitális fényképezőgépét, a Dimage A200-t. Bár az új modell sok mindent örökölt az év elején megjelent A2-től, azért jócskán különbözik attól.
Vágólapra másolva!

A 8 megapixeles modell valamivel szerényebb tudású, mint az A-sorozat eddigi tagjai. A gép felépítése is megváltozott, végre nem csak dönthető, de forgatható is az LCD, ugyanakkor az EVF kereső már nem mozgatható. A forma is kevésbé robosztus, első ránézésre az A2 és a Z3 összegyúrása, a gép kisebb és könnyebb is, mint az A2. Szerencsére az A200-ban is megtalálható a kiváló képstabilizátor, ami kevés fénynél is lehetővé teszi bemozdulásmentes fotók készítését. A felbontás és a szenzorméret nem változott, ugyanakkor már ISO 50-nek megfelelő érzékenység is használható. A gyártó új képfeldolgozó processzort is kifejlesztett, ami ebben a modellben debütál, remélhetőleg a képeken kevesebb zaj található majd, mint az A2 esetében. A hétszeres zoommal bíró objektív azonos a korábbi A-gépekben használttal, átfogása 28-200 mm (kisfilmes rendszerre átszámítva), fényereje F2,8-F3,5.

Konica Minolta Dimage A200



Az energiaellátást lítum-ion akkumulátor biztosítja, amit töltővel együtt mellékelnek a géphez. Szintén az alapcsomag része a vezeték nélküli távkioldó. A felvételek most is CF (CompactFlash) memóriakártyákra menthetők, onnan USB kábelen keresztül tölthetők számítógépre. Közvetlen (számítógép nélküli) fotónyomtatás PictBridge rendszerű nyomtatókkal lehetséges. A Dimage A200 ára egyelőre nem ismert, de várhatóan az A2-nél olcsóbb lesz majd az új gép.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről