A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Zenelejátszót dob piacra az Olympus

Vágólapra másolva!
A fényképezőgépeket gyártó cég decemberben dobja piacra M:robe márkanevű, belső merevlemezzel és érintőképernyővel szerelt digitális zenelejátszóit.
Vágólapra másolva!

A gyártó első zenelejátszói kétféle változatban lesznek elérhetők: a felső kategóriás M:robe 500i típus 20 gigabájtos merevlemezzel és 1,22 megapixel felbontású integrált digitális kamerával lesz felszerelve. Ezzel szemben a 100-as típusjelzésű változat 5 gigabájtos háttértárral rendelkezik, s nem tartalmaz integrált fényképezőt sem.

Az Olympus közlése szerint mindkét típus vezérlése az eszközök érintőképernyőjént történik, amely képek megjelenítésére is használható (a kamerás változattal kisebb videoklipeket is készíthet a tulajdonos). A 3,7 coll átlójú képernyőn ezek mellett az épp lejátszás alatt lévő zeneszámok dalszövegét is le lehet olvasni, amennyiben az adott fájl tartalmazza ezeket. A lejátszókat USB kábelen keresztül lehet a számítógéphez csatlakoztatni, s így lehet rájuk tölteni a WMA vagy MP3 formátumú zenéket, illetve képfájlokat. Az 500 dollár körüli áron megjelenő 20 gigabájtos változat a gyártó közlése szerint körülbelül 5 ezer zeneszám vagy 20 ezer JPEG kép fér el, míg feleannyit kóstáló kisebbik társa nagyjából 1200 zenefájlt képes raktározni. Egy töltéssel Mindkét típus 12 órás folyamatos üzemet tud biztosítani.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!