Kodak: négy új kompakt gép

Vágólapra másolva!
A Kodak négy új gépe a még februárban bevezetett két új kompakt termékcsalád tovább bővítése, illetve egy olyan kínálat kialakításának következő állomása, melyek típusai egymástól leginkább csak felbontásukban térnek el.
Vágólapra másolva!

Az új Kodak C360-as modell öt, a C330-as pedig négy megapixeles szenzorral és 3-szoros zoomobjektívvel, míg a C310 fixfókuszú objektívvel, és 4 megapixeles CCD-vel készül. Mindhárom most bejelentett gépben 16 megabájt kapacitású belső memória található, mely SecureDigital (SD) vagy MultiMediaCard (MMC) memóriákkal bővíthető, a használathoz ceruzaelemek, vagy AA-méretű akkumulátorok szükségesek. Az automata fényképezők mozgókép rögzítésére is alkalmasak: a C360 640x480 pixeles felbontásban, MPEG-4 tömörítéssel, a C330 és C310 esetében 320x240-es felbontásban, a kártya kapacitásáig. A C360 ezek mellett néhány manuális beállítási lehetőséggel is rendelkezik: megadható az érzékenysége, a fehéregyensúly és a fénymérés módja. A C330-as típus esetében erre csak az érzékenység esetében van mód, a C310 pedig minden beállítását tekintve automata működésű.

Forrás: [origo]
Kodak C360



A Kodak Easyshare Z760-as modell a Z730 utódjaként 6 megapixeles szenzort kapott, valamint szintén kiváló minőségű, 3-szoros nagyításra képes Schneider optikával szerelték fel. Ennek átfogása 39-117 mm (kisfilmes rendszerre átszámítva). A gép megmaradt igen gyors működésűnek: az exponálógomb megnyomása után alig 0,3 másodpercen belül elkészül a felvétel. A gyors működést szolgálja a többmezős autófókusz rendszer is, mely a gyártó szerint kevés fény esetén is jól működik.

Ahogy a középkategóriában ma már elvárható, a Z760 vezérlése lehetőséget nyújt a legtöbb paraméter közvetlen módosítására, a teljes manuális módon történő felvételkészítésre. Az expozíciós értékek beállítására a 16 tematikus program (sport, portré, tájkép, éjszakai stb.) mellett használható rekesz-, illetve időautomatika is, illetve a legegyszerűbb megoldásokat kedvelők számára elérhető a teljesen automata üzemmód is. Alkalmazható expozíciókorrekció is, valamint a vaku fényereje is szabályozható. Az optikai kereső mellett a képek komponálásakor segítséget nyújt a 153 ezer pixeles, 2,2 collos LCD kijelző. A Z760-as a mozgóképet 320x240-es felbontásban, 24 kép/másodperces sebességgel rögzíti, a QuickTime MOV formátumába MPEG-4 tömörítéssel, maximálisan a kártya kapacitásáig.

Forrás: [origo]
Kodak Z760



A májustól kereskedelmi forgalomba kerülő C310, C330, C360-as típusok nagyjából 30-55 ezer forintos, a Z760 pedig várhatóan 85 ezer forint körüli összegekért lesz megvásárolható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről