A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Google: elég a felesleges fejlesztésből

Vágólapra másolva!
Új termékek helyett inkább a meglévőket tökéletesíti majd a Google, mivel a felhasználók azt sem használják ki, amit jelenleg nyújt a cég.
Vágólapra másolva!

A Google vezetése úgy döntött, hogy újabb webes szolgáltatások megjelentetése helyett a meglévők tökéletesítésére koncentrálnak - adta hírül a Los Angeles Times. A webes keresőből kinőtt internetes vállalat az elmúlt években sorra jelentette meg új termékeit, ám időközben bebizonyosodott, hogy ezeknek csak töredékét ismerik és használják az internetezők. A felmérések szerint a jelenlegi, körülbelül 50 Google-szolgáltatásból az átlagember alig tucatnyit tud megnevezni.

A vállalat vezetői ezért azt szorgalmazzák, hogy a fejlesztők inkább a meglévő szolgáltatások egymással való összekötésére koncentráljanak. Első lépésben a Writely webes szövegszerkesztő, a Google Spreadsheets táblázatkezelő és a Google Calendar összegyúrásával hoznak létre egységes webes szolgáltatáscsomagot - mondta el Sergey Brin, a cég társalapítója, aki azt is megjegyezte, hogy az újdonságok fejlesztésével azért nem állnak le teljesen.

Az elemzők szerint a Google a fiatal technológiai cégekre jellemző hibába esett azzal, hogy fejlesztői megszállottan dolgoztak ki újabb és újabb szolgáltatásokat, miközben megfeledkeztek a felhasználók valós igényeiről. Legutóbbi újítását éppen tegnap jelentette be a cég: a Code Search programozók számára könnyíti meg a nyílt forráskódú programokban való keresést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!