A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország

Letölthető a legújabb Netscape

Vágólapra másolva!
Letölthető a Netscape Navigator 9.0 bétaverziója: a legendás márkanevet használó böngésző tulajdonképpen egy átdolgozott Firefox browser, amely néhány kényelmi extrát kínál, s a cég webkettes szolgáltatásait teszi könnyen elérhetővé.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön publikálták a Netscape honlapján a böngésző legfrissebb verzióját, amely ugyan még nem végleges, hanem béta tesztváltozat, ám már minden lényeges funkciót tartalmaz.

Az előző verziót még Netscape Browsernek hívták, a most kiadott 9.0-s változat már a régi Navigator jelzést viseli, s tulajdonképpen a Firefox böngésző remixének tekinthető: mindkét szoftver alapját ugyanaz a kód képezi, ennek köszönhetően a most megjelent browserre például firefoxos bővítéseket is telepíteni lehet.

Forrás: [origo]
A Netscape 9 letöltése

Néhány praktikus újdonság

Az új Netscape kinézetét szándékosan olyanra szabták, hogy a menü a lehető legkisebb helyet foglalja el a képernyőn megjelenő weblapoktól: a Firefox alapskinjéhez képest a nyereség nagyjából tucatnyi pixel.

Praktikus újítás, hogy a böngésző automatikusan képes javítani a hibásan begépelt netcímeket, így nem ad például hibaüzenetet, ha a felhasználó egy honlap címét pontok helyett vesszővel elválasztva pötyögi be, netán a .com helyett .cmo-t ír be. Újdonság a baloldalt felnyitható Link Pad, amelybe a megnyitott weboldalakról lehet az egérrel linkeket behúzni. A hagyományos könyvjelzőkkel ellentétben ez a felület ideiglenes címraktárként működik, alapesetben a hiperlinkek törlődnek róla, ha a felhasználó rájuk kattint - böngészés közben talált érdekes oldalakat érdemes belepakolni.

Ugyanitt lehet megnyitni a Sidebar Mini Browsert, amely egy másodlagos weblap behívását teszi lehetővé baloldalt, oszlopformában. Hasznára próbáink során egyelőre nem jötttünk rá. Az ugyancsak új News menüpont a Netscape.com-ról származó híreket szívja le RSS-ben, a címsorban lévő Share gombbal pedig a portál Digg.com-hoz hasonló webkettes hírgyűjtő szekciójába lehet tartalmat beajánlani. Az adatbázisban már szereplő oldalakra szavazatokat is le lehet adni.

Nem forradalmi újdonság

A Netscape Navigator 9.0 nem kínál forradalmian új funkciókat, leginkább azoknak érdemes kipróbálniuk, akik megszokták a Firefoxot, mivel a fenti néhány kivételt nem számítva gyakorlatilag ugyanazokat a funkciókat kínálja. Telepítőjének mérete nagyjából hat megabájt, letölthető a Szoftverbázisról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!